Farah Pincé Uitbaatster Farah Pincé wil andere uitdagingen opzoeken. Foto: ivan elegeert

Populaire brasserie Leut van de ene op de andere dag gesloten: “Ik ben moe”

De populaire brasserie Leut sloot woensdagochtend totaal onverwacht de deuren. Met een filmpje op de sociale media laat uitbaatster Farah Pincé weten dat ze moe is en een nieuwe wending aan haar leven wil geven.

Farah Pincé, dochter van voormalig Cherry Moon-uitbater Rudy Pincé en gepokt en gemazeld in de Wase horecawereld, startte Leut vijf jaar geleden op in een herenhuis aan de Groentenmarkt in Lokeren. Haar concept was nieuw: een brasserie gekoppeld aan een plantenzaak. De zaak was meteen een succes. Toen ze de kans kreeg om een aanpalend pand aan te kopen kon ze haar zaak verder uitbreiden. Het terras voor de zaak zat steevast goedgevuld. (Lees verder onder het filmpje)

“Het zijn vijf zware jaren geweest, ik ben moe. Ik heb veel opgeofferd om deze zaak op te bouwen en te laten groeien. Misschien is het allemaal wat te snel gegaan”, vertelt Pincé in haar ‘afscheidsfilmpje’ waarin ze haar klanten, medewerkers en vooral haar zus Lies bedankt. “Maar nu is het tijd voor iets anders. Wat het wordt weet ik niet. Ik sta open voor nieuwe uitdagingen.” (Lees verder onder de foto)

Foto: ivan elegeert

Het nieuws sloeg in Lokeren en omgeving alvast in als een bom. Via sociale media regende het bedankingen maar vooral toch ook vele vragen. “Twee dagen geleden kocht ik er nog een waardebon van 100 euro. Waar is dat geld naartoe? En wat kan ik met die bon nog aanvangen?” noteerde een klant op de Facebookpagina van de zaak. Vele tientallen andere mensen bleken een soortgelijke vraag te hebben. Maar de telefoon van de uitbaatster zelf bleef woensdag ook voor ons onbeantwoord en ook op de vele vragen van klanten omtrent de terugbetaling van de aangekochte waardebonnen kwam er geen reactie. (Lees verder onder de foto)

De zaak bestond vijf jaar en was ook ver buiten Lokeren gekend. Foto: ivan elegeert

Schepen voor Lokale economie Claudine De Waele (Lokaal Liberaal) betreurt het verdwijnen van de populaire zaak die zowat naast de deur van het stadhuis ligt. “We doen met het stadsbestuur alle mogelijke inspanningen om onze lokale horeca te ondersteunen. Dat hebben we ook voor Leut gedaan. Zo kwam er een overdekte luifel voor de zaak en zorgden we er voor dat de zaak ook tijdens de werken aan de Groentenmarkt steeds bereikbaar bleef. Farah maakte me vorig weekend haar beslissing al bekend. Het is jammer dat net nu het plein helemaal heraangelegd is ze toch de handdoek gooit”, aldus de schepen in een reactie.

De schepen kon ook niet bevestigen of de boeken al dan niet werden neergelegd en of er dus een faillissement werd aangevraagd. Mocht dat wel zo zijn dan kunnen alle benadeelden zich eventueel wel richten tot een curator.