dumarey guido

Guido Dumarey geeft zijn eigen familienaam aan al zijn bedrijven

BRUGGE - Guido Dumarey heeft al zijn bedrijven binnen zijn groep - die bekend stond als Punch - een andere naam gegeven. Voortaan staan ze bekend onder de naam Dumarey.  

Een marketingstunt of een vereenvoudiging om verwarringen te voorkomen? Noem het zoals je zelf wilt. Feit is dat de Punch-bedrijven van de hyper dynamische Brugse ondernemer Guido Dumarey voortaan door het leven gaan onder de noemer Dumarey. “In Frankrijk zijn de naamsveranderingen nu al doorgevoerd”, aldus Dumarey aan Made in West-Vlaanderen. “In mijn andere buitenlandse fabrieken -Italië, het Verenigd Koninkrijk, China – staat de naamsverandering nog te gebeuren in de komende weken, hooguit maanden.”

Baanbrekend werk

De onnavolgbare Guido Dumarey is eigenaar en stichtend voorzitter van wat vroeger dus de Punch Group heette. De naam Punch wordt nu vervangen door Dumarey. Het Dumarey-concern heeft een aantal toeleveringsfabrieken voor de automobielsector in portfolio (denk aan versnellingsbakken), en timmert daarnaast aan de weg van de mobiliteit van de toekomst.

De Brugse ondernemer wil meer bepaald baanbrekend werk afleveren bij de ontwikkeling van waterstofmotortechnologie voor commerciële en industriële voertuigen. Hij kreeg daarvoor eerder dit jaar uitgebreide subsidiesteun van de EU.  “Wij zijn overtuigd van het enorme potentieel van waterstofmotoren, met name voor zware vracht- en bedrijfsvoertuigen, terreinwagens en de maritieme sector”, liet Dumarey al meermaals verstaan.