Vertel, wat voor een bedrijf is Ganda?
“Ganda Ham kent zijn oorsprong in de jaren 50, toen Roger Cornelis en zijn echtgenote Maria Mattheeuws een slagerij oprichtten te Wetteren. Zestig jaar later groeide het bedrijf uit tot een modern productiebedrijf, waar wekelijks 2.200 Ganda Hammen de deur uitgaan. We zijn een bedrijf met een 60-tal medewerkers.”
Waar wordt Ganda Ham geproduceerd?
“Onze ham wordt geproduceerd in Destelbergen nabij Gent.”
Hoe is de Ganda Ham ontstaan?
“De Ganda Ham wordt reeds geproduceerd sinds 1954. De traditie wordt nu door de derde generatie verder gezet.”
Waarom ben je zo trots op de Ganda Ham?
“Het productieproces heeft tijd nodig. De hammen drogen één jaar lang tot de ultieme smaak wordt verkregen door het droogproces. De enige ingrediënten die wij gebruiken zijn de ham zelf en een minimum aan zout en tijd. Dit maakt het product natuurlijk en uniek. We gebruiken geen bewaarmiddelen, nitrieten, smaak- of kleurstoffen. 90% van onze grondstoffen komen uit onze directe omgeving.”
Wie zijn de voornaamste kopers van de ham?
“Dat zijn de consumenten die de ham kopen in slagerijen en winkels.”
Waarom moeten lezers op jullie stemmen?
“De Ganda Ham wordt al drie generaties gemaakt en is onder de charcuterieproducten een eerlijk product. We zijn hier heel trots op!”
Via deze link kun je jouw stem uitbrengen. Stemmen kan tot en met 15 november.