“Ons product zijn de ‘vlaaipralines’, een specialiteit van pralines met smaken van Limburgse vlaaien”, legt Inge Lijnen, zaakvoerder van Boon, uit. “De pralines hebben de vorm van een mini-vlaai en zijn verpakt in een vlaaidoosje. Alles is ontwikkeld en gemaakt in ons eigen atelier, bij Chocoladehuis Boon in Hasselt.” (door Gault&Millau recent nog uitgeroepen tot Chocolatier van het Jaar).
“We zijn op het idee gekomen toen we veel succes hadden met onze ‘smurfenvlaai-paaseitjes’. Het waren eitjes met de smaken van Limburgse smurfenvlaai, meer bepaald abrikoos met witte chocolade en slagroom. Van daar zijn we vertrokken om nog andere smaken van vlaaien in pralines te verwerken. We hebben dan ineens ook de vorm en de verpakking op dit concept gebaseerd.”
“We zijn erg trots op onze creatie omdat we als rasechte Limburgers onze streekproducten in de verf kunnen zetten”, vertelt chocolatier Patrick Mertens. “We zijn allemaal opgegroeid met vlaai, wat symbool staat voor de warme ontvangst, gezelligheid en gastvrijheid in onze provincie. Het is fantastisch dat we dit typisch Limburgse product kunnen koppelen aan onze passie voor chocolade en zo deze lekkernij van onze streek mee kunnen promoten, zowel bij Limburgers zelf die trots zijn op de producten van hier, als bij toeristen, die iets typisch van Limburg mee naar huis willen nemen. Kortom: wie de Limburgse gastvrijheid, warmte en gezelligheid mee op de kaart wil zetten, moet zeker stemmen voor de vlaaipralines van Boon!”
Stemmen kan via deze link!