Robinetto Een keukenkraan met onderaan de filter van Robinetto.

De waterfilter van Robinetto in de top 5 van ‘Het Product Made in Oost-Vlaanderen’: “We vermeden al 25 miljoen plastic waterflessen”

Robinetto is een van de vijf genomineerden en maakt kans op de titel 'Het Product Made in Oost-Vlaanderen'. Het bedrijf wil het gebruik van flessenwater serieus verminderen, een nobel doel waar ze momenteel al grote stappen in hebben gezet. Rob Stockman, Business Development Manager bij Robinetto, vertelt graag wat meer over deze duurzame oplossing. Stemmen kan je nog via deze link tot en met 15 november.

Vertel, wat voor een bedrijf is Robinetto?

“Wij zijn een impactonderneming die gespecialiseerd is in drinkwateroplossingen. Dit kan voor festivals, evenementen, kantoren, sportclubs, scholen, en nu ook bij mensen thuis. Wij voorzien watertaps met plat of bruisend water met als doel flessenwater de wereld uit te helpen. We vinden het logischer om water via leidingen te laten lopen dan rond te rijden met vrachtwagens vol vervuilende flessen. Sinds 2018 installeerden we al 1.500 waterfonteinen in horecagelegenheden, kantoren en scholen. Dit komt overeen met het vermijden van het gebruik van 25 miljoen flesjes van 25 cl. Ons team bestaat nu uit 15 mensen.”

Met welk product doen jullie mee aan onze wedstrijd?

“Robi, een waterfilter die ervoor zorgt dat je kraanwater even lekker smaakt als flessenwater. Robi is gemaakt van R-pet, het gerecupereerd materiaal van plastic flessen.”

Waar wordt het product geproduceerd?

“De productie gebeurt In Aalst, bij maatwerkbedrijf MAAAT.”

Hoe is dit product of idee tot stand gekomen?

“Robi is puur ontstaan vanuit de drive om het ecologisch beter te doen. Door de hoeveelheid flessen water te verminderen, kunnen we hierbij ons steentje bijdragen. Volgens studies uit 2020 en 2021 is 75% van de verkoop van flessenwater nog plat water. Vaak omdat men de smaak van het desbetreffende water graag lust. Wij willen mensen hun kraanwater doen smaken zoals hun favoriete flessenwater.”

Waarom zijn jullie zo trots op dit product?

“We hebben een op-en-top Belgisch product gemaakt in co-creatie met verschillende Belgische bedrijven, waaronder Colruyt Group en het Aalsters maatwerkbedrijf MAAAT.”

Wie zijn de voornaamste kopers van jullie product?

“Flessenwaterdrinkers.”

Waarom moeten lezers op jullie stemmen?

“Een gezin van vier personen dat flessenwater drinkt, bespaart al snel 400 euro per jaar met wanneer ze overschakelen op Robi. Is het niet absurd dat mensen veel geld betalen voor iets wat al uit hun kraan komt en dat bovendien een negatieve impact heeft op klimaat en milieu? Robi biedt hiervoor een oplossing.”

Via deze link kun je jouw stem uitbrengen. Stemmen kan tot en met 15 november.