Cordobar Roxanne Peeters in haar Cordobar. Foto: Margot De Clercq

Van ontbijt tot aperitief, bij Cordobar kan je voor beide terecht: “Twee concepten onder één dak”

De Cordobar in de Volkstraat wordt naast aperitiefbar nu ook een ontbijtzaak. De ontbijtbar van dezelfde eigenaar op het Eilandje sloot eind vorige maand en kan nu herbeginnen.

Roxanne Peeters (32) trekt na negen jaar de deur van haar ontbijtzaak Cordoba op het Eilandje dicht. Ze verhuist met haar concept naar haar andere zaak Cordobar in de Volkstraat 25. “Dit pand kocht ik twee jaar geleden en knapte het op tot aperitiefbar”, vertelt ze. “Mijn huurcontract op het Eilandje is nu afgelopen. Het pand heeft nood aan verbouwingen en een frisse toets. Maar iets opknappen dat niet mijn eigendom is, zag ik echt niet zitten.”

Daarom verhuist haar ontbijtbar naar haar aperitiefbar. Van maandag tot vrijdag kan je er terecht voor koffie en ontbijt, van 9 tot 15u. Op zaterdag opent het een uurtje later, van 10 tot 16u.

“Alles blijft eigenlijk hetzelfde, de beide concepten zijn nu gewoon verzameld onder één dak. Je hebt nog steeds dezelfde ontbijt- en lunchkaart als op het Eilandje. En ’s avonds als de bar open is, kan je nog van hapjes genieten tot 1u ’s nachts.” Het aperitief- en bargedeelte is steeds open op donderdag, vrijdag en zaterdag.

In de Volkstraat is er wel wat meer concurrentie wat ontbijtbars betreft. ’s Avonds draait de bar al goed, maar de ontbijtzaak zal nog even op gang moeten komen. “De vaste klanten van het Eilandje vonden hun weg al wel naar de Cordobar, dus ook voor dit concept reken ik wel op hen”, hoopt Roxanne. “Zelf ga ik het Eilandje ook wel enorm missen. Met de zon daar over het water lijkt het net of je op vakantie bent.”