mosterdmakerij-de-ster-top-vijf-product-vlaams-brabant Foto: rr

Mosterd van De Ster in top vijf van ‘Het Product Made in Vlaams-Brabant’: “We onderscheiden ons in onze productie door de eenvoud waarmee we mosterd maken”

Mosterdmakerij De Ster uit Lubbeek staat in de top vijf genomineerden en maakt kans op de titel ‘Hét product Made in Vlaams-Brabant'. Het familiebedrijf dingt mee naar de hoofdprijs met mosterd die al zo’n vier generaties meedraait in de voedingsindustrie. “We onderscheiden ons in onze productie door de eenvoud waarmee we mosterd maken”, zegt Paul Eraly. Stemmen kan je nog via deze link tot en met 15 november.

Wat is de naam van het product en wat is het precies?

“De Ster maakt al 100 jaar echte authentieke mosterd.”

Waar wordt het geproduceerd?

“De productie van zaadje tot potje gebeurt in Lubbeek, op zo’n vijf kilometer van Leuven.”

Hoe zijn jullie op het idee gekomen voor dit product?

“De Ster is een familiebedrijf opgericht in 1924, waar al vier generaties mosterd wordt gemaakt.”

LEES OOK. De top 5 finalisten voor ‘Hét Product Made in Vlaams-Brabant’ zijn bekend

Waarom zijn jullie zo trots op specifiek dit product? 

“Al 100 jaar blijven we bij De Ster trouw aan onze traditie: een eenvoudig, eerlijk product met 4 ingrediënten aanbieden waarbij we niet inboeten op smaak en kwaliteit. Onze mosterd is een puur product met zaadjes van eigen teelt dicht bij de mosterdmakerij die we authentiek en traag verwerken tot mosterd.”

Wie zijn de voornaamste kopers van jullie product? 

“Onze kopers bevinden zich in heel Vlaanderen, maar onze heimat situeert zich in en om Brabant. Onze potjes zijn bij slagers, bakkers, kruideniers en verschillende supermarkten te vinden, maar ook heel wat restaurants gebruiken onze mosterd graag in hun recepten.”

Wat voor een bedrijf zijn jullie precies? 

“We zijn een familiebedrijf, waar de productie van zaadje tot potje zoveel mogelijk zelf in onze mosterdmakerij gebeurt. Er werken een 5-tal mensen. Vroeger werd ook Brusselse kaas, pickles en opgelegde groentjes verwerkt. Maar deze recepten worden voorlopig niet verder uitgebouwd. De focus ligt op het maken van de mosterd. Naast de mosterd ontwikkelen we wel verschillende ideeën voor moderne toepassingen zoals mosterdkoekjes, mosterdkaviaar, mosterdpralines, enzovoort.”

“We onderscheiden ons in onze productie door de eenvoud waarmee we mosterd maken. Dit resulteert in een eerlijk product zonder toevoeging van smaakversterkers,  kleurstoffen of de gekende E-nummers.”

Waarom moeten lezers op jullie stemmen? 

“De Ster bestaat 100 jaar, maar is jonger dan ooit. We merken dan ook dat onze mosterdfamilie elke dag groeit. We vinden de appreciatie voor ons authentiek product fantastisch. ‘Hét product made-in Vlaams-Brabant’ worden zou een mooie bekroning zijn op ons 100-jarig bestaan. Elke stem draagt daarom bij aan dit feestjaar, we hopen dit met zoveel mogelijk mensen te kunnen delen!”

Via deze link kun je jouw stem uitbrengen. Stemmen kan tot en met 15 november.

LEES OOK. Alcoholvrij drankje van Ghost in a Bottle in top vijf van ‘Het Product van Vlaams-Brabant’: “We verrichten baanbrekend werk”