brocantewinkel pop-up Arthur Van de Loock in de pop-up. Foto: JID

Vrienden bouwen brocantewinkel om tot pop-up met design luidsprekers, kandelaars, televisies en meubelen

In het centrum van Gent, waar vroeger een brocantewinkel was, werd pas een gezellige pop-upwinkel geopend. Tot het einde van het jaar kan je hier terecht voor houten kandelaars, onderzetters, taartschalen, hoogwaardige speakers en televisies.

Buiten is het koud en regenachtig, maar in de nieuwe pop-up in de Gebroeders Vandeveldestraat is het warm en gezellig. Achteraan brandt een haardvuur. Vooraan staat een kast met houten onderzetters, taartschalen en luidsprekers in. Op de tafel staan houten kandelaars, erachter een hoogwaardige televisie.”

“Tot een jaar geleden was dit een brocantewinkel”, zegt Arthur Van de Loock over het elegante pand. “Toen de eigenaar hoorde dat wij hier een pop-up wilden openen, was die heel tevreden.”

Foto: JID

Foto: JID

Wij, dat is Van de Loock en Pieter-Jan Van Wesepoel, een jeugdvriend. Van de Loock’s vader heeft al meer dan dertig jaar een Bang & Olufsen winkel in Sint-Martens-Latem en al tien jaar in Knokke. Van Wesepoel runt Fontein & Bova, een bedrijf dat meubelen op maat maakt en eigen collecties uitgeeft.

“Ze zijn zeer gekend voor hun tafels en stoelen”, zegt Van de Loock. “Onlangs hebben ze een collectie met tafelgerei uitgegeven: handgemaakte onderzetters, taartschalen, dienbladen en kandelaars uit notelaarhout, eik of zwarte eik.” In de pop-up worden ze zorgvuldig uitgestald, samen met de luidsprekers en televisies van Bang & Olufsen.

Foto: JID

Foto: JID