Gino Withofs Scholing Skout

Limburgs platform bundelt opleidingen voor transport- en logistiek

Skout is de naam van een nieuw platform om opleidingen in de logistiek en het transport te bundelen. Het product van Scholing (Heusden-Zolder) heeft al zo'n 15 opleidingsinstanties kunnen overtuigen om hun aanbod via Skout kenbaar te maken. De eerste bedrijven die er gebruik van maken, reageren alvast enthousiast.

Scholing is een vzw die is ontstaan in de schoot van de federatie VVL-Febetra. Bedrijven uit de sector zijn er in vertegenwoordigd met als doel een reële bijdrage te leveren tot een duurzaam veilig wegverkeer door de organisatie van opleidingen, bijscholing, permanente vorming, specialisaties, enzovoort. Het aanbod is zowel gericht op vrachtwagenbestuurders, magazijnmedewerkers, bedienden als bedrijfsleiders. De voornaamste doelgroep zijn bedrijven in de transport- en logistieke sector, maar ook medewerkers uit de bouw of productie kunnen er terecht.

Om het voor transporteurs en logistiekers iets makkelijker te maken om een geschikte vorming voor hun mensen te vinden, heeft Scholing nu het platform Skout opgezet. “We stelden vast dat er veel kostbare tijd verloren ging om een passende opleiding te vinden”, zegt Gino Withofs van het gelijknamige transportbedrijf, en tevens voorzitter van Scholing vzw. “Het is belangrijk dat je snel en vlakbij de geknipte scholing voor je mensen kunt achterhalen. Met Skout bieden we daar een antwoord op. Bovendien is er een administratief luik aan gekoppeld, waardoor je via notificaties en automatische mailflows kunt bijhouden welke chauffeurs en andere medewerkers op tijd de nodige opleidingen en bijscholingen moeten volgen om wettelijk in orde te zijn met hun rijbewijzen, medische keuringen of de Code 95.”

Intussen hebben al zo’n 15 opleidingsinstanties hun aanbod via Skout bekendgemaakt. “Daarbij heel wat prominente spelers”, aldus nog Withofs. “We breiden stelselmatig het aanbod verder uit, zodat elk transportbedrijf in Vlaanderen een ruime keuze aantreft.” De eerste gebruikers reageren alvast positief: “Makkelijk en gebruiksvriendelijk”, luidt het verdict. Van een goede start gesproken…