Bar Mariëtte Hans Primusz en echtgenote Liesbeth Van Dessel. Foto: rr

Bar Mariette de kindvriendelijkste brasserie in Antwerpen

Bar Mariëtte aan het Van de Weyngaertplein in Sint-Mariaburg-Ekeren is volgens Mama Baas de kindvriendelijkste brasserie in Antwerpen. Mama Baas is één van de grootste online magazines, blog en community voor ouders in de Benelux.

“Deze koffie- en lunchbar blijkt de ideale plek voor jong en oud. Een grote bar waar je als ouder rustige kan genieten en praten, terwijl je kinderen zich in een ruimte vol speelgoed uitleven”, aldus de jury. “Gastvrouw Liesbeth Van Dessel verwelkomt je met (h)eerlijke koffie, vers gebak, belegde boterhammen en een dampende kom soep.”

Bij een bevraging ontving Baas Mama heel wat positieve reactie. “Ze hebben een zalige speelzaal met kindvriendelijk en degelijk speelgoed… Mega speelzaal, klimtribune, poppenhuis… In de tuin staat een buitenkeukentje, zodat kids in hun fantasie kunnen koken… Een geduldige en allerliefste uitbaatster.” “Wij zijn bijzonder fier”, zegt Liesbeth. “De prijs stimuleert ons om verder te bouwen aan ons project.”

De tweede prijs gaat naar Den Atelier in Malle en Kaffee Kadee in Mechelen mag als derde op het podium. Ander genomineerden waren De Schepper in Schoten, Melkerij Peerdsbos in Brasschaat, De Loteling in Schilde en Café Trappisten in Westmalle.