Restorante da Mauro Restorante da Mauro in Wondelgem. Foto: if

Populair Italiaans restaurant in Wondelgem sluit voorgoed: “Later wil ik opnieuw beginnen”

Het geliefde Restorante da Mauro in Wondelgem sluit na tien jaar de deuren. Chef Mauro Arcieri wil tijd om aan zijn gezondheid te werken. Later wil hij een nieuw restaurant beginnen, maar dan veel kleiner.

Mauro Arcieri groeide op in de keukens van zijn ouders en zijn grootouders. “Ik ben de vierde generatie restaurateur”, zegt hij trots. “Mijn papa had acht restaurants in Milaan. Hij heeft twee gouden medailles gewonnen. Ikzelf was acht jaar oud toen ik in zijn keuken begon te werken.”

Vijfentwintig jaar geleden verhuisde de Italiaan naar Gent, samen met Massimo Di Bisceglie van kaaswinkel Cuore di Puglia in het centrum van Gent. Tien jaar geleden startte Arcieri Restorante da Mauro op in de Botestraat in de Wondelgem, met traditionele Italiaanse gerechten op de kaart.

Foto: if

Het werd hét Italiaans restaurant van Wondelgem, en toch sluiten op 1 november definitief de deuren. “Ik worstel met mijn gezondheid”, zegt de chef. “Doordat het zo moeilijk is om aan personeel te geraken, doe ik alles alleen met mijn zoon. Dat zorgt voor heel veel stress. Deze zomer ben ik geopereerd omdat ik een hernia had.”

“Onlangs moest ik terug naar het ziekenhuis omdat ik flauw was gevallen en mijn hoofd had gestoten. Daarna heb ik besloten om het restaurant te sluiten. Ik moet rusten. Later, als mijn gezondheid weer beter is, wil ik opnieuw beginnen met een kleiner restaurant.”

Waar Restorante da Mauro vandaag is, zou over enkele maanden een Turks restaurant komen in de plaats. “Ik ben heel graag gezien in Wondelgem”, zegt Mauro nog. “Maar ik denk dat alle klanten begrijpen waarom ik stop.”