Jens Verleyen Touche Jens in zijn koffiebar Touche. Foto: JID

Gedaan met de boekhouding controleren: Jens (26) begint koffiebar. “Je kan hier ook plantjes kopen”

In hetzelfde pand als plantenwinkel Colombian Boho in de Steendam is een nieuwe koffiebar geopend: Touche. Jens Verleyen (26) zei zijn job als auditor vaarwel om zijn droom na te jagen.

Espresso, flat white, iced matcha, latte, cappuccino, … Koffieliefhebbers komen zeker en vast aan hun trekken in de nieuwe koffiebar Touche in de Steendam. Maar ook ontbijt- en lunchfans zijn hier aan het juiste adres. Yoghurt met huisgemaakte granola en vers fruit? Of liever een toast met gerookte zalm, roomkaas, komkommer, rode ui en kappertjes? Jens Verleyen maakt het allemaal met veel plezier klaar.

De twintiger groeide op in Merelbeke en verhuisde na zijn studies fiscaliteit naar Oostakker. Een jaar lang draaide hij mee in De Brouwzaele aan de Kinepolis. De afgelopen drie jaar werkte hij als auditor. “Ik heb me geamuseerd als auditor, maar ik heb niet bepaald een zittend gat”, zegt hij. “Ik moet kunnen bewegen, kunnen vliegen.”

Touche in de Steendam. Foto: JID

Toen Verleyen zag dat koffiebar Berenice in de Steendam over te nemen stond, besloot hij om te springen. “Ik droomde hier al jaren van”, zegt hij trots. De toog en de kasten werden behouden, de muren werden geschilderd en de stoelen vervangen. Berenice werd Touche en kreeg een gloednieuwe kaart.

Enkele dagen geleden werden de deuren feestelijk geopend. Sinds dan kan je van dinsdag tot en met zondag langskomen voor koffie, thee, chocolademelk, huisgemaakte limonade, wijn, Aperol Spritz, bier, gin tonic, ontbijt, lunch en vegan gebak van Chez Mariette. “Tijdens het Lichtfestival doen we ook ’s avonds open”, zegt Verleyen nog. “En zodra het beter weer is, staat er weer een terras uit.”