Bar Chapel Foto: rr

Bar Chapel keert terug als winterbar: “Opening is al voor binnenkort”

Nadat Bar Chapel de afgelopen vijf jaar levensgenieters over de vloer kreeg tijdens de zomermaanden, gooien initiatiefnemers Sanne Van Riel en Ali Al Alaak binnenkort de deuren van de verborgen kloostertuin in de Kerkstraat open voor een winters verhaal. “We zijn volop bezig met de voorbereidingen.”

Of Bar Chapel komende zomer nog eens zal terugkeren, is voorlopig een vraagteken. “De vergunningsaanvraag voor het geplande bouwproject loopt nog en het verdict is nog niet gevallen”, zegt Sanne Van Riel. “We weten dus niet of we er nog een jaartje kunnen bijdoen, zoals we dat de afgelopen jaren ook niet op voorhand wisten.”

Wat Sanne en haar vriend Ali wel weten, is dat ze dit jaar de kloostertuin voor het eerst mogen openen voor een winters verhaal. Sanne: “We speelden al een paar jaar met dat idee. Maar nu hebben we er de ademruimte voor én hebben we een go van de stad Antwerpen gekregen.”

De twee zijn op dit ogenblik volop bezig met de voorbereidingen. “Want we willen de winterbar al openen in het weekend van 17, 18 en 19 november.” Omdat Bar Chapel telkens zijn interieur verkoopt wanneer de bar na de zomer sluit, moet het koppel dus een heel nieuwe inrichting voorzien. “We gaan voor een winterse vibe met dekentjes, gezellige verlichting, verwarming en ook een kerstboom hebben we al in huis gehaald.”

Op het menu: onder meer glühwein en andere warme dranken. “Het eten wordt elke week door een andere cateraar voorzien. Dat deden we tijdens de zomeredities van Bar Chapel ook al. Denk aan ovenverse pizza’s of Vietnamese keuken, wel allemaal in een bijpassend seizoensjasje.”

Bar Chapel zal in totaal zeven weken open zijn. “Tot en met 30 december”, zegt Van Riel. “We hopen alvast dat we evenveel volk mogen verwelkomen als tijdens de zomermaanden.”

Bar Chapel in de Kerkstraat in Antwerpen is tijdens de zomermaanden enorm drukbezocht. Foto: Joris Herregods