Projectontwikkelaar in beroep tegen geweigerde vergunning site Villa Flora en Hotel Mollenhof Villa Flora aan de Turnhoutsebaan in Mol. Foto: Tommy Maes

Projectontwikkelaar in beroep tegen geweigerde vergunning site Villa Flora en Hotel Mollenhof

Projectontwikkelaar Silverline Development gaat bij de deputatie van de provincie Antwerpen in beroep tegen de geweigerde omgevingsvergunning voor het bouwproject op de site van Villa Flora en voormalig hotel Mollenhof in Mol-Centrum.

Het college van burgemeester en schepenen van Mol weigerde afgelopen juni een vergunning af te leveren. Het project – dat voorzag in de realisatie van 72 appartementen – kreeg op verschillende vlakken een negatief advies. Het ontbreken van renovatieplannen en een duidelijke toekomst voor Villa Flora vormde één van de belangrijkste struikelblokken in het dossier.

Wanneer het alle adviezen en de eigen analyse samenbracht, kon het gemeentebestuur naar eigen zeggen niet anders dan negatief besluiten. “Het project zoals het nu voorligt is niet verenigbaar met goede ruimtelijke ordening”, luidt de conclusie.

Na deze gemotiveerde weigering besliste de projectontwikkelaar in beroep te gaan. Dit betekent dat de provincie Antwerpen het dossier opnieuw zal bestuderen en tot een eindoordeel komt. De deputatie kan alsnog de vergunning verlenen of deze eveneens weigeren. Het gemeentebestuur behoudt het negatieve standpunt omtrent het voorliggende project.