MZE verhuist deel keuken en takeaway naar overkant straat Neal Leysen, die samen met Christina Ntanti het Griekse restaurant MZE uitbaat, toont de producten die je in een klein winkeltje in het nieuwe afhaalpand MZE At Home in de Kerkstraat vindt. — © Hans Otten

MZE verhuist deel keuken en takeaway naar overkant straat

Het Herentalse restaurant MZE heeft aan de overkant in de Kerkstraat een nieuwe afdeling geopend. In MZE At Home kan je je meeneembestellingen afhalen, maar in het pand is ook de voorbereidingskeuken ondergebracht.

MZE verwijst naar mezze, kort omschreven de Griekse variant van de Spaanse tapas. Het Griekse restaurant dat Neal Leysen en Christina Ntanti vele jaren geleden in het stadshart van Herentals openden, deed al aan foodsharing voor die formule echt in zwang geraakte. Dankzij de authentieke gerechten uit Christina’s thuisland kan MZE op een groot en trouw cliënteel rekenen. De horecazaak deed eerder op beperkte schaal ook wel aan takeaway, maar dankzij een nieuwe investering bouwen de uitbaters dat luik nu volwaardig uit.

Daarvoor openden ze nu aan de overkant van de straat in een leegstaand winkelpand MZE At Home. “Tot nu toe moesten we takeaway altijd tussen de bestellingen in het restaurant zien te verwerken, terwijl we daar eigenlijk de ruimte niet voor hadden”, zegt Neal Leysen. “We hadden ook slechts een beperkte koelcapaciteit om die goed te bewaren. Bovendien zaten we met het probleem dat onze voorbereidingskeuken op de bovenverdieping was ondergebracht, de eigenlijke keuken een etage lager. We hebben er een tijdje over nagedacht en besloten om enkele zaken op een andere plek samen te brengen.”

Winkeltje

In MZE At Home kunnen klanten die online een bestelling hebben geplaatst om thuis op te eten, hun gerechten komen ophalen. Daarbij kunnen zij toekijken hoe het personeel het eten voor de takeaway in een open keuken afwerkt. Daarnaast bevat dit voorste deel van het gebouw een nieuw winkeltje met producten die MZE zelf ook gebruikt. Het gaat onder meer om wijnen, de eigen olijfolie en tomatenconfituur van MZE, naast pastasoorten en dips. In het achterste deel van het pand is de voorbereidingskeuken voor zowel het restaurant als de meeneemkeuken ondergebracht.

“Nee, dat betekent niet dat we bij iedere bestelling in het restaurant met de hete gerechten de straat over moeten steken”, lacht Neal Leysen. “In MZE At Home gebeuren louter de voorbereidingen, het bereiden van de gerechten gebeurt gewoon in de keuken van het restaurant zelf. Ja, op bepaalde momenten moeten we dan wel met een hoeveelheid etenswaren de straat over, maar eigenlijk is dat weinig verschil met vroeger. Toen moesten we met die etenswaren de trap af naar de keuken. Het belangrijkste is dat we nu genoeg ruimte hebben om ook het deel takeaway een flinke boost te geven. De nieuwe zaak heeft ook heel wat meer koelcapaciteit.”

De openingsuren van restaurant MZE bleven ongewijzigd, MZE At Home is wekelijks van dinsdag tot zaterdag open van 15.30u tot 20u.

http://mze.be