High wine 2 Foto: if

“High wine” in plaats van “high tea”: Gentse patissier en wijnbar slaan handen in elkaar

Wijnbar Ona in de Belfortstraat schakelde patissier Joost Arijs in voor een viergangenmenu van taartjes en aangepaste wijnen. Afspraak op zaterdag 28 oktober. “Je zal niet oversuikerd en dronken buiten wandelen.”

Bij de opening van Ona in de Belfortstraat hadden zaakvoerders Ona Rombaut en Arne Braeckman al aangekondigd dat ze meer evenementen wilden organiseren. Je kan er naast wijnproeverijen ook wijnlessen volgen en vorige week organiseerden ze een evenement met wijn, burgers en hiphop.

Voor het evenement komende zaterdag 28 oktober sloegen ze de handen in elkaar met patissier Joost Arijs. Dan verlaat hij even zijn bakkerij en winkel in de Vlaanderenstraat om in Ona uitleg te geven bij zijn taartjes. Twee jaar geleden zette de wijnbar zijn pralines al eens in de kijker, nu was het de beurt aan zijn gebak.

Foto: if

Vier combinaties

“Joost is zelf sommelier met een grote liefde voor wijn”, vertelt Rombaut. Het koppel nodigde de patissier uit in hun zaak en hij bracht enkele taartjes mee. “We zijn beginnen proeven welke wijnen goed passen wij welke taartjes. Uiteindelijk zijn we tot vier heel goede combinaties gekomen.”

Zaterdagnamiddag serveren ze die vier taartjes in de vorm van een viergangenmenu met aangepaste wijnen. De taartjes en wijnglazen zijn iets kleiner dan gewoonlijk. “Zodat de mensen hier niet oversuikerd en dronken buiten wandelen. De porties zijn zo gemaakt dat ze aangenaam zijn voor iedereen.” De eerste twee taartjes zijn iets frisser en fruitiger, terwijl de laatste twee gemaakt zijn met noten en chocolade.