Rowil viert 45ste verjaardag Bert en Chris Willems vieren de 45ste verjaardag van Rowil. — © BERT DE DEKEN

Rowil viert 45ste verjaardag: “Trots op dit bedrijf”

Rowil, een familiebedrijf dat zich toelegt op de bouw van onderdelen voor machines en zelfs hele machines voor de voeding-, farma- en algemene industrie, viert feest. “Een feest vol vijven”, lacht medezaakvoerder Chris Willems.

Die 5, dat vraagt toch om een woordje uitleg. “Het bedrijf is 45, onze vader Roger, de oprichter van het bedrijf, wordt 85 en het adres is Industriedijk 5. En o ja, we hebben 15 werknemers.”

Vijf jaar geleden nam Rowil het nieuwe bedrijfsgebouw op dat adres in gebruik. “Het ziet er hier altijd zo proper uit, hoor”, zegt Chris Willems. “Alles is computergestuurd.”

Bert en Chris Willems namen in 2001 het bedrijf over van hun vader Roger. “Ruzie hebben we nooit gemaakt. Wij zijn geen tafelspringers. Maar we zijn wel trots op dit bedrijf.”

Lees ook: Rowil neemt in recordtijd nieuwbouw in gebruik

Net als elders is het ook voor Rowil moeilijk om nog goed opgeleid personeel te vinden. “Die technische profielen zijn er niet meer. Dat is jammer, want het remt de groei van ons bedrijf af. We willen graag groeien, maar zot doen we niet. De groei is gecontroleerd. Zo houden we Rowil gezond.”