D’Store Foto: VDT

D’Store opent gloednieuwe winkel na lange zoektocht naar nieuwe locatie

Na een testweek opent dit weekend de gloednieuwe D’Store aan de Leuvensesteenweg in Boutersem, op de plaats waar voorheen Vavantas gevestigd was. Na een lange zoektocht naar een alternatieve locatie voor Bierbeek is de vrijetijdswinkel klaar voor de toekomst.

Op 1 mei gingen de deuren van de gekende sport- en vrijetijdswinkel D’Store in Bierbeek toe. Hiermee kwam een einde aan een verhaal van 22 jaar. Het leek er lange tijd op dat er zich een definitieve sluiting zou opdringen, nadat de zaakvoerders in 2019 te horen hadden gekregen dat de winkel weg zou moeten aan de Hoogstraat in Bierbeek. “We hebben inderdaad een lange zoektocht naar een alternatieve locatie gekend”, zegt Floris Florquin, medezaakvoerder van D’Store. “We hadden dan ook een belangrijke checklist van voorwaarden af te vinken. Enerzijds moesten we een voldoende grote locatie vinden voor de winkel en de bijhorende kantoorruimte, plus een ruime parking voor onze klanten.”

Alsof het lot ermee gemoeid was, kreeg men bij D’Store op de valreep het aanbod van Boutersem om naar de Vavantas-site in Roosbeek te verhuizen. “Deze vestiging is amper tien minuutjes rijden van onze vorige locatie en ideaal gelegen op een steenweg waar veel passage is, en van waaruit je makkelijk de autosnelweg op kan. Ten opzichte van onze vorige winkel kunnen we nu veel meer rekenen op passage en dat is toch altijd mooi meegenomen.”

De voorbije maanden werd er hard gewerkt aan de bouw en de invulling van het pand. “We wilden absoluut half oktober open gaan omdat dit traditioneel de start van het winterseizoen is”, zegt Floris. “En het moest financieel ook niet veel langer meer duren (lacht). Tenslotte zijn onze mensen van 1 mei tot nu zonder inkomen gevallen. Maar we zijn blij dat de meesten deze opoffering graag gedaan hebben voor de toekomst van de zaak. We hebben altijd een heel trouw personeelsbestand gehad, net als ons cliënteel trouwens, dat hopelijk snel de weg naar Boutersem zal vinden.”

Klaar voor de toekomst

Tijdens de sluiting van de winkel werden heel wat technische systemen op punt gezet. “Bijvoorbeeld het kassasysteem werd aangepast, zodat we klaar zijn voor de toekomst”, zegt Floris. “Ik denk dat de regio een kwaliteitsvolle vrijetijds- en sportwinkel zeker nog kan gebruiken. Het is ook de bedoeling dat de klanten hier ten volle kunnen genieten van beleving, samen met het hele gezin. Zo is er hier voor ieder wel wat te vinden.”

De testweek is alvast positief verlopen en bij D’Store zijn ze klaar voor het grote openingsweekend. “We gaan meteen van start met een spectaculaire actie”, kondigt Floris aan. “Al wie dit weekend bij ons komt shoppen, krijgt tien procent korting.”