Amazing Oriëntal Foto: Jan Van der Perre

Concurrentie voor Sun Wah. Nederlands-Aziatische supermarkt Amazing Oriëntal opent in november in Stadsfeestzaal

De Nederlands-Aziatische supermarktketen Amazing Oriëntal opent in november een filiaal in de Stadsfeestzaal tussen de Meir en het Hopland. Het is meteen de eerste supermarkt van de keten in België.

Wie vanaf het Hopland de Stadsfeestzaal binnenloopt kan er niet naast kijken. Een enorme folie op de etalage kondigt de komst aan van Amazing Oriëntal. Het bedrijf opent hier op 8 november een supermarkt met een ruim aanbod aan Aziatische producten. De winkel zal een oppervlakte hebben van ruim 1.000 m2 met een assortiment van om en bij de 10.000 producten.

“Antwerpen is een logische keuze als eerste Belgische locatie. Het is een stad met een grote eetcultuur, waar ook de Aziatische keuken in populariteit toeneemt. We hebben bewust gekozen voor een locatie in het winkelhart van de stad. We mikken immers niet alleen op Aziatische klanten, maar vooral op Westerlingen”, zegt directeur marketing van Amazing Oriëntal Liza Poon.

De producten worden ingevoerd vanuit onder meer Thailand, Hongkong, China, Korea, Singapore, Vietnam en Japan. Maar ook, vooral in Nederland populaire, voeding en gerechten uit landen zoals Indonesië, Maleisië en Suriname wordt aangeboden.

“Anders dan Sun Wah”

Met de opening van een filiaal in Antwerpen moet Amazing Oriëntal de concurrentie aangaan met gevestigde waarden zoals de supermarkten Sun Wah en Kam Yuen in de Van Wesenbekestraat. Maar dat schrikt Liza Poon niet af.

“De inrichting van Sun Wah is traditioneler dan de onze en ze zitten in het Antwerpse Chinatown, terwijl wij onze supermarkt vlakbij de Meir openen. Daardoor zullen verwachten we een ander publiek aan te trekken dan de andere Aziatische supermarkten. We mikken op de welgestelde middenklasse”, legt Liza Poon uit.

Amazing Oriëntal begon in 1986 in Amsterdam met een supermarkt. Ondertussen is het bedrijf uitgegroeid tot de grootste Aziatische supermarktketen van Nederland met 24 winkels bij onze noorderburen.

Ook Bristol op komst

Voor de Stadsfeestzaal is Amazing Oriëntal een aanwinst. “Op het gelijkvloers zijn alle ruimten verhuurd en ondergronds, waar nu al Action gevestigd is, komt binnenkort een filiaal van schoenenzaak Bristol. Reken daar de komst van Amazing Orïental bij en we zitten meer dan op schema”, zegt de manager van de Stadsfeestzaal Hans D’Hondt.

Foto: Jan Van der Perre

Binnenkort zal er in de grote hal van de Stadsfeestzaal ook een nieuwe koffiecorner komen. “Dit past volledig in de strategie die we sinds een aantal jaren voeren en waar de klemtoon ligt op beleving. Ook de komst van Amazing Oriëntal past daarin. Behalve een supermarkt is het ook een plek waar mensen dingen kunnen ontdekken”, aldus nog Hans D’Hondt.