Het Belofte Land Foto: Chris Van Rompaey

Nieuwe cafébaas neemt je in Het Belofte Land mee naar de jaren 70

Café Het Belofte Land in de Begijnhofstraat 7 in Lier is weer open. Je vindt er sinds zondag Pascal Chevallier achter de tapkranen. De ervaren horecaman wil er de jaren 70 doen herleven.

Pascal Chevallier gaat al een tijdje mee in de horecawereld. “Ik ben in de horeca actief sinds 1984. Ik ben begonnen in dancing Forum, de latere La Rocca. Vervolgens werkte ik in De Molen in Sint-Katelijne-Waver en de Volmolen in Lier. Vanaf 2015 ben ik sporadisch Jan Lemmens gaan helpen in zijn café In ’t Kruisken op het Kardinaal Mercierplein. Door gezondheidsredenen hield ik het café van Jan, die ondertussen een heel goede vriend geworden was, permanent open”, vertelt Pascal Chevallier.

Toen Jan Lemmens in maart overleed, ging café In ’t Kruisken dicht. “Veel klanten vroegen zich af waarom ik de zaak niet overnam, maar dat was om meerdere redenen niet mogelijk. Daarom liet ik mijn oog vallen op café Het Belofte Land, dat al sinds november 2022 leegstond. We hebben er de voorbije weken hard in gewerkt om deze kroeg om te vormen tot een ‘old school’ café met muziek uit de jaren 70. Die metamorfose trekken we ook door naar het zaaltje op de eerste verdieping, maar daar zijn de werkzaamheden nog niet helemaal achter de rug.”

In café Het Belofte Land vind je drie bieren van het vat: Cristal, Hapkin en Ciney Bruin. “Maar behalve nog heel wat andere bieren van ’t fleske, zoals zeven trappisten, serveer ik hier de beste spaghetti van Lier. Die kan je bestellen op alle uren van de dag dat het café open is”, benadrukt Pascal Chevallier.