Kine2Care in Bonheiden, Anneke Crauwels en Ellen Van Camp Kine2Care in Bonheiden, Anneke Crauwels en Ellen Van Camp. Foto's: rr

Kinepraktijk 2Care in Bonheiden opent tweede vestiging in centrum: “Het was een race tegen de klok”

Kinepraktijk 2Care van Bonheidenaar Ellen Van Camp heeft er een nieuwe vestiging bij. In slechts twintig dagen werd het pand op de Rijmenamseweg 4a, in het centrum van Bonheiden, volledig klaargestoomd voor gebruik. Voor de renovatie werkte ze samen met onder meer interieurdesigner Anneke Crauwels die ook te zien is in het programma Extreme Makeover Vlaanderen.

Bijna tien jaar geleden richtte Ellen (38) uit Bonheiden haar eerste eigen kinepraktijk op bij haar thuis. Ze is zelf manueel- en bekkenbodemtherapeut, wat betekent dat ze bijvoorbeeld kinderen met bedplasproblemen, zwangere vrouwen of mannen met prostaatkanker helpt. “De bedoeling was om er een duopraktijk van te maken, maar we zijn intussen zo hard gegroeid dat er nu zes kinesisten werken. Het werd te krap en we moesten wel opzoek gaan naar een extra vestiging. Die heb ik dan gelukkig ook gevonden in het centrum van Bonheiden.”

Ellen kocht het pand over van kunstenares Sabine Maes en gaf het de naam Studio2Care. “Hier kunnen we ons meer focussen op de groepslessen yoga, pilates en krachttraining en ook op de Rainpharma-shop, waar we allerlei producten aanbieden van supplementen en eiwitshakes tot natuurlijke verzorgingsproducten. Er zal ook dagelijks een kinesist aan het werk zijn. In onze beide praktijken steunen we op drie grote pilaren: verzorgen, bewegen en voeding. De bedoeling is dat we door middel van die drie uitgangspunten mensen op lange termijn kunnen helpen. Ondertussen blijven we ook onze pilateslessen geven op de Hottentothoeve.”

(De tekst gaat verder onder de foto)

Het nieuwe pand op de Rijmenamseweg 4a in Bonheiden. Foto: Homixx

Deadline

Het zijn spannende en drukke dagen geweest voor Ellen en haar team, want in slechts twintig dagen werd het pand omgetoverd tot een volwaardige tweede praktijk. “We organiseren twee keer per jaar de RainPharma shoppingdays waarvan één op 21 oktober. Ik wou de shoppingday meteen in het nieuwe pand houden. Het was dus echt een race tegen de klok.”

Een renovatie in twintig dagen, het is niet niets. Gelukkig kreeg Ellen hulp uit verschillende hoeken. Zo ook van de Mechelse interieurdesigner Anneke Crauwels die ook meedoet in het programma Extreme Makeover Vlaanderen. “Ik heb een geweldig team dat al even gek is als ikzelf. (lacht) Ik heb de aanzet gegeven, maar het is vooral dankzij alle hulp dat het is gelukt”, vertelt Ellen. “Anneke zorgt voor het interieurconcept en de styling. Ook Barbara Doms heeft met haar BD Home Design in twee weken tijd gordijnen op maat gemaakt. De huisfee, Kajsa Leyman zorgde er als home organiser voor dat alles gestructureerd werd en dat alle producten hun plekje kregen. Mijn man Stijn is ook een grote steun geweest. Hij zat nog tot vanmorgen twee uur kasten in elkaar te timmeren. En mijn collega’s hebben in de praktijk extra uren geklopt, zodat ik de ruimte had om dit project tot een goed eind te brengen.”