Schermafbeelding 2023-10-14 om 17.45.25 Katrien Kerkstoel en haar moeke zaliger.

Gekende kledingwinkel stopt ermee: “Ik mis ons moeke”

De bekende Hasseltse kledingzaak 2X Kadet sluit na het winterseizoen de deuren. “Daar zijn veel redenen voor”, zegt zaakvoerder Katrien Kerkstoel. “Maar de belangrijkste is toch dat ik ons moeke die de zaak met mij startte, enorm mis. Het plezier is er af.”

Maria ‘moeke’ Van Thielen overleed in augustus 2021 op 84-jarige leeftijd. “Ze stond hier in de winkel ook bekend als ‘Koekemoeke’ omdat ze alle kinderen altijd van wat lekkers voorzag. We hebben hier 42 jaar met hart en ziel gewerkt. In die tijd hebben we drie generaties gekleed en ontzettend veel mensen leren kennen. Met onze hele ploeg, onder wie Mireille – die al 25 jaar bij ons werkt – en Bianca, hebben we altijd iedereen enthousiast onthaald. Voor mij zijn de vele vriendschappen die daaruit groeiden superbelangrijk. Dit was veel meer dan een gewone winkel voor ons.”

Minder volk
“Maar de retailmarkt is de jongste tijd ook bijzonder veranderd”, zegt Katrien. “En ik ben echt niet blij met het parkeerbeleid van de stad. In de week passeert hier steeds minder volk. Alleen in de weekends loopt Hasselt nog vol. Is dit echt wat de stad wil?”

Maar nu houdt 2X Kadet ermee op. De klanten vinden het jammer. “De talloze reacties op het bericht dat we gaan sluiten, zijn overweldigend. We ontvingen er meer dan 1.700 op een dag, dat is echt hartverwarmend. We gaan er voor zorgen dat er aan dit mooie verhaal ook een mooi einde komt. En alle klanten die zich ooit verstopten in onze iconische vuurtoren, zijn uitgenodigd om dat nog een keertje te komen doen”, besluit Katrien.