in den engel Foto via Biddit

Jos verkoopt café ‘In Den Engel’, waar de tijd is blijven stilstaan

Het pand van de voormalige herberg 'In Den Engel' aan de Mechelseweg in Hombeek wordt te koop aangeboden. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. "Mijn ouders hielden hier jarenlang café", vertelt Jos Slachmuylders. "Hopelijk wil iemand dit 100 jaar oude gebouw een mooi nieuwe toekomst geven."

Het pand van ‘In Den Engel’ staat al bijna 100 jaar op de hoek van de Mechelseweg en de Hombekekouter, de naam van de herberg zou al dateren van de 17de eeuw. Je kan dus wel spreken van een historische horecalocatie in het Mechelse. En die locatie staat nu te koop.

Ook langs binnen is het gebouw een en al geschiedenis. De zaak werd eerst uitgebaat door de grootouders en daarna ook de ouders van Jos Slachmuylders, die het gebouw nu te koop zet. “Voor de originele cementtegels op de vloer werd ons ooit veel geld geboden, maar mijn ouders hebben het interieur nooit veranderd. Ook de houten wandpanelen met spiegels zijn uniek”, vertelt Jos. “Aan de muur hangt nog een klassieke houten spaarkas, en aan de houten toog met mooi marmeren blad zijn véél straffe verhalen verteld.”

Na het overlijden van zijn vader enkele jaren geleden, besliste Jos nu om het pand te verkopen. “‘In Den Engel’ is een bijzonder gebouw, dat ook werd opgenomen in de lijst van bouwkundig erfgoed. Hartzeer om deze verkoop hebben we echter niet”, besluit Jos. “We beseffen dat het tijd is geworden om dit stukje erfgoed een nieuwe toekomst te geven.”

De openbare verkoop van ‘In den Engel’ start op maandag 16 oktober om 14 uur.