la sora enrica Foto: Enrico Pierucci via Google Images

Romeinse Enrica opent pizzeria in Mechelse Borzestraat

La Sora Enrica. Zo heet de nieuwe pizzeria in de Mechelse Borzestraat. Uitbaatster Enrica D'Amico, origineel afkomstig uit Rome, serveert er huisgemaakte pizza's en andere Italiaanse lekkernijen.

Op 1 september startte de Romeinse met het inrichten van haar pizzeria en zopas opende ze ook de deuren. Voorlopig biedt ze enkle andere Italiaanse specialiteiten aan, zoals panini en focaccia, maar ook zelfgemaakte koekjes en enkele geïmporteerde producten uit haar thuisland. Vanaf volgende week kunnen klanten er ook terecht voor echte Italiaanse pizza’s “uit het vuistje”, per stuk dus. Een Italiaans gebruik dat in ons land minder gekend is.

Daarom heeft La Sona Enrica ook geen vast menu, legt Enrica uit in Het Laatste Nieuws. “Het aanbod zal elke dag variëren al naargelang het versaanbod. Vandaag heb ik courgettes, maar morgen kan dat weer iets anders zijn. En op is op. Ben ik uitverkocht, dan ga ik naar uit”, lacht ze.

De pizzeria is enkel overdag open, van maandag tot vrijdag. Ten laatste om 18u sluit Enrica haar deuren. Enerzijds om geen te grote concurrentie te vormen voor pizzeria Marcella, dat valkbij ligt, maar vooral ook om er voor haar zorgbehoevend zoontje te zijn. “Mijn zoontje heeft zijn mama nodig, maar dankzij school krijgt die nu een beetje vrijheid”, vertelt Enrica, die ook pas stopte met een chemobehandeling voor borstkanker. “Ik wilde niet langer wachten. Dit is wat ik al zo lang wil doen.”