Lambert Bruno USA

WTV-Focus brengt reportages over ondernemende West-Vlamingen en hun American dream (deel I)

ROESELARE - Voor het tweede seizoen op rij brengt de regionale tv WTV-Focus vanaf 3 november een reportagereeks over West-Vlamingen die in het land van Uncle Sam hun ondernemersdroom proberen te realiseren. Thuis in Amerika gaat over provinciegenoten die in de VS een nieuw leven hebben opgebouwd. Maker van de reeks portetten is Bruno Lambert, creatieve thinker van B-Concepts. Vandaag stellen we u de drie eerste gasten voor: Pieter Jan Baert, Maxime Brulein en Jana Cornelis Jones. Morgen volgen dan de drie andere blikvangers.

 

 

Pieter Jan Baert is afkomstig uit Kortrijk en groeide op in Ardooie. Hij woont sinds2018 in Mount Juliette (Tennessee). Hij werkt als financieel verantwoordelijke voor Umicore.

Voor hij naar de VS verhuisde werkte hij al als expat vanuit India. Hij beschouwt de VS nu als zijn vaste thuis. In zijn vrije tijd werkt hij graag aan oldtimers in zijn garage. Hij is nu ook lokaal vertegenwoordiger van Vlamingen in de Wereld (VIW).

Kind aan huis in Hollywood

Maxime Brulein is afkomstig uit Menen en woont sinds 1998 in Los Angeles. Hij is er aan de slag als filmregisseur in Hollywood en runt er een succesvol productiehuis samen et zijn man Mark.

Maxime, die in de VS filmschool volgde, zegt dat de filmwereld hem al bezielde van sinds hij twaalf jaar oud is. Hij werkt al voor Disney of voor The Emmy’s. Vandaag werkt hij in zijn vrije tijd ook als gids voor toeristische groepen.

Dromen van bier

Jana Cornelis woont samen met haar man Clint (die 2 x Olympische atleet skispringen is geweest) en hun 1 jarige dochter, al ruim 7 jaar in Heber City (Park City), Utah en vlakbij Salt Lake City. Ze zijn allebei fervente skiërs, en hebben elkaar leren
kennen op de Olympische Spelen van Vancouver in 2010. Clint heeft altijd een droom gehad: na zijn skicarrière een brouwerij openen en trouwen.

In 2019 ging hun brouwerij open in Heber City met enkele Belgisch geïnspireerde biertjes. Jana is leerkracht Frans in de middelbare school in Herbert City en helpt met het boekhouden van de brouwerij. Voor zij naar Amerika verhuisde, woonde eerst in Brugge en daarna in Bredene en De Haan waar ze werkte voor Think Pink, de Nationale borstkanker campagne en het Zeepreventorium. Haar zus woont met haar verloofde nog steeds in Dudzele.