Jan Cools (Juvah) en Henrie Mollemans (Veltech) schudden de hand op de overname

Lommels installatiebedrijf overgenomen

Veltech, het bedrijf uit Lommel dat actief is in ventilatie- en klimaattechniek, komt in handen van het Antwerpse Juvah. Zaakvoerder Henrie Mollemans blijft nog 2 jaar aan boord en gaat daarna van zijn pensioen genieten.

Henrie Mollemans, zaakvoerder van Veltech, was al een tijdje op zoek naar een geschikte kandidaat om zijn bedrijf over te nemen. “Na 17 jaar en een naderend pensioen, wil ik met een gerust hart de zaak kunnen doorgeven”, zegt hij. “Het is niet toevallig dat ik bij Juvah terechtkwam. De ‘airchitects’ van Juvah leveren altijd kwaliteit, werken vanuit een heel ambitieuze visie en hanteren tegelijkertijd een persoonlijke aanpak. Daar was ik naar op zoek.”

Zelf blijft Henrie nog 2 jaar aan boord en ook enkele collega’s maken mee de overstap naar Juvah. “Op deze manier zullen onze klanten en leveranciers geen last hebben van de omschakeling en kunnen we onze nieuwe collega’s meteen helemaal onderdompelen in onze mooie Limburgse werking”, lacht Mollemans.

Ook bij Juvah zijn ze content met de Limburgse aanwinst. “We zijn enorm blij dat Henrie de stap voor de overname naar ons heeft gezet”, licht Juvah-CEO Jan Cools toe. “Voor ons is een vestiging in elke Vlaamse provincie een must. Tot dusver ontbrak alleen nog Limburg in ons aanbod, dus zijn we heel blij met deze overname. Nu zitten we overal dichtbij, in heel Vlaanderen.”

Juvah zal zowel de grote bouwprojecten als particuliere opdrachten én de onderhoudsdienst van Veltech verderzetten. “We hebben dit jaar onze werking van de professionele markt gesplitst van de particuliere werking”, gaat Cools verder. “Een bouwproject van 250 appartementen of een bedrijfsgebouw vragen een andere aanpak dan ventilatie voor een particuliere woning of voor een zelfbouwer. We willen alle klantengroepen zo goed mogelijk bedienen, en daarom zijn er gespecialiseerde teams nodig in elke regio. Met Veltech erbij kunnen we deze filosofie helemaal in de praktijk brengen.”

Juvah telt na de overname 82 medewerkers, verdeeld over 5 vestigingen in elke Vlaamse provincie. De hoofdzetel bevindt zich in Brecht.