sophie janssen

Sofie Janssen is Jonge Vlaamse Aannemer van het Jaar!

Sofie Janssen, medebedrijfsleider van Bouwbedrijf Janssen uit Bilzen, werd woensdagavond in het Brusselse Maison De La Poste uitgeroepen tot Jonge Vlaamse Aannemer 2023.

Op de voorstelling van het jaarlijkse visierapport stelde Embuild Vlaanderen traditiegetrouw zijn jonge ondernemers uit de bouwsector voor. Vijf van hen, één per provincie, werden daarbij gehuldigd tot Jonge Vlaamse Aannemer van het Jaar. Op voordracht van Embuild Limburg ging de eer voor onze provincie naar Sofie Janssen, die mee aan het roer staat van het Bilzense Bouwbedrijf Janssen NV. Ze werd als kandidate naar voor geschoven omwille van haar enthousiaste en verrijkende manier van ondernemen. Bovendien is zij ook bestuurder bij Embuild Jong Limburg.

Sofie Janssen is na haar overgrootvader, grootvader Johnny en vader Luc, de vierde generatie in het bedrijf. Als architecte van opleiding ging zij twee jaar geleden aan de slag in de familiebusiness. “Doordat papa en ik dagelijks samen op de werkvloer staan, zijn er korte lijnen met zowel onze mensen op kantoor en de werven, maar ook met elkaar”, zegt Sofie. “Op die manier is het gemakkelijk om de dagelijkse leiding te bespreken en de taken te verdelen. Dit zorgt voor een enorme flexibiliteit, waardoor we als bedrijf kunnen inspelen op veranderende situaties en onze klanten beter kunnen bedienen.”

Bouwbedrijf Janssen een aannemingsbedrijf uit de erkenningsklasse 7. Het werd opgericht in 1963, telt 66 medewerkers en heeft een jaaromzet van zo’n veertien miljoen euro. De activiteiten gaan van openbare werken voor sociale huisvesting, tot residentiële projectontwikkeling en private villabouw. Naast het bouwbedrijf is er ook nog een zusterbedrijf dat prefab betonelementen maakt. “Het is vooral de uitdagende combinatie van enerzijds de opvolging van een bouwproject en daarnaast ook de productie van de bouwstenen zelf die dagelijks voldoening geeft”, aldus de kersverse Jonge Vlaamse Aannemer van het Jaar.