In het voorjaar maakte het horecakoppel bekend hun restaurant Nova te verhuizen van de Grote Markt naar de nabijgelegen Collegestraat. Liefhebbers van hun gastronomische keuken moesten echter niet op hun honger blijven zitten, want tijdens de werkzaamheden in hun nieuwe pand openden Guy en Tineke pop-uprestaurant Sól in de zaak waar Nova bijna tien jaar lang gehuisvest was.
Guy kon zijn voorliefde voor het mediterrane zeegebied tot uiting brengen in een à la carte-menu dat voor een zomers vakantiegevoel moest zorgen bij de klanten. Nu de warmere temperaturen stilaan achter ons liggen, gooit het koppel het roer om. “Ook al is het perfect mogelijk om mediterrane keuken te serveren in de wintermaanden, toch blijft de perceptie dat zoiets een zomers gegeven is”, vertelt Guy. “Het geeft ons dan ook de kans om een wending te maken richting het andere uiterste van het culinaire spectrum. Sól maakt eind deze maand plaats voor NovaBistro, en ook dat is iets wat al lang op ons verlanglijstje stond.”
Seizoensgebonden en kwaliteitsvolle producten
De gekende filosofie van Nova heeft ook in de bistro een belangrijk aandeel. “We werken steevast met kwaliteitsvolle producten uit de streek die daarenboven ook seizoensgebonden zullen zijn”, zegt Guy. “Op de kaart zullen heel wat klassiekers zoals bouchées à la reine, kalfszwezerik, canard à l’orange, vispannetje en filet pur terug te vinden zijn. Net als bij Sól willen we onszelf uitdagen en onze klanten wederom verrassen en iets nieuws voor de dag leggen. Als alles volgens planning verloopt, openen we in april 2024 de deuren van onze nieuwe zaak in de Collegestraat.”
Op dinsdag 24 oktober opent het pop-up restaurant onder de nieuwe naam en invulling.