MoMu Café heropent 2 Foto: Stany Dederen

MoMu Café heropent met nieuw concept en moet een stuk toegankelijker worden

Het MoMu Café, de horecazaak van het Antwerpse Modemuseum, heropent op 14 oktober na een kortstondige transformatie. Het café moet veel meer dan voordien een ontmoetingsplaats worden voor bezoekers, voorbijgangers en buurtbewoners.

In het MoMu wordt op zaterdag 14 oktober het startschot gegeven van de nieuwe tentoonstelling Echo. Die expo verkent de intieme band tussen kleding en herinnering door de ogen van drie artiesten: kunstenares Louise Bourgeois, ontwerpster Simone Rocha en choreografe Anne Teresa De Keersmaeker.

Nog diezelfde dag heropent ook het MoMu Café weer de deuren. Het café van het Antwerpse modemuseum was zo’n twee maanden lang gesloten en werd in die periode in een nieuw jasje gestoken.

“We willen het nieuwe MoMu Café vooral veel toegankelijker maken”, zegt communicatieverantwoordelijke van het museum David Flamée. “Meer dan voorheen moet het café een gezellige ontmoetingsplaats worden en een plek voor iedereen.” Behalve museumbezoekers zijn ook buurtbewoners, toevallige passanten of mensen die een rustige werk- of studeerplek zoeken meer dan welkom in het café.

Kleur van het jaar 2024

Het bestaande interieur werd behouden maar de muren van het café werden wel flink onder handen genomen. “Die kregen een nieuwe laag verf in de kleur ‘Sweet Embrace’, de kleur van het jaar volgens verfproducent Levis.” Die vriendelijke roze achtergrond moet bijdragen tot de gastvrije en ontspannen sfeer die het café wil uitdragen.

Verder zal het café werken met een wekelijks wisselende menukaart. Daarop staan onder meer maaltijdsalades, broodjes, soepen, stoofpotjes, gezonde bowls en balletjes in tomatensaus voor de kleinsten. Het café zet ook in op kwalitatieve alcoholische en alcoholvrije dranken, van een glas natuurwijn tot een kop specialty coffee. Daarvoor werkt het samen met lokale partners zoals Andy Roasters, Cuperus, Humm en Roeland Fort.

Foto: Stany Dederen