PIA Group x LCA-Accomed

Overname: LCA-Accomed wordt zusje van Fineko

Boekhoudkantoor LCA-Accomed uit Hasselt is overgenomen door het snelgroeiende accountancy-kantoor PIA Group. Op deze manier wordt LCA-Accomed een zusterbedrijf van onder meer Fineko. Andere overnames in Limburg zitten in de pijplijn.

PIA Group biedt accountancy en fiscaal advies aan bedrijven in de Benelux. De groep groeit snel, onder meer door overnames. Zo maakt Fineko deel uit van PIA Group. En in Limburg komen er nog een aantal dochterbedrijven bij. De besprekingen werden zopas afgerond met LCA-Accomed uit Hasselt, een kantoor dat zich zowel richt op dienstverlening aan KMO’s (LCA) als op vrije beroepen (Accomed).

Bij PIA zijn ze dolblij met de Limburgse aanwinst. Bestuursvoorzitter Steven Brouckaert en CEO Nathalie Calle laten zich ontvallen: “LCA-Accomed heeft in Limburg in de loop van de jaren een ijzersterke reputatie opgebouwd. Wij zijn bijzonder blij dat dit kwalitatieve kantoor koos voor samenwerking met ons.”

LCA-Accomed werd in 2000 opgericht door Chris Vanoppen in Hasselt. Naarmate het kantoor groeide kreeg Chris als vennoot het gezelschap van Pierre Klassen, Jurgen Elsen, Wendy Brems en Francesca Rugiero. Het bedrijf telt vandaag 28 medewerkers, die samen zo’n 1.000 ondernemende Limburgers adviseren en boekhoudkundig begeleiden.

De naam van LCA-Accomed zal na de overname niet veranderen. Alle mensen blijven aan boord, ook Chris Vanoppen en de andere vennoten. “We volgen de consolidatiegolf in de accountancysector al een tijdje en stonden sowieso positief ten opzichte van de toetreding tot een groep”, vertelt Chris Vanoppen. “Alleen al het feit dat je niet-kerntaken kan afstoten en meer tijd overhoudt voor klanten, is een enorm pluspunt. Maar we wilden ook blijven ondernemen. Toen we met Steven Brouckaert in gesprek raakten, voelden we meteen dat hiervoor binnen PIA Group ruimte was. Vanaf dan ging het bijzonder snel.”

PIA Group gaat nu verder de mogelijkheden tot overnames in Limburg bestuderen. “Om alle ambitieuze Limburgse ondernemers van dichtbij te adviseren, willen we graag nog wat extra kantoren aanklikken. Maar ook in de rest van de Benelux zijn heel wat collega’s geïnteresseerd om hun verhaal samen met ons te schrijven. U hoort nog van ons!”