Skatewinkel Wild Style Ruben Van den Abbeele en Robyn Bernhad van Wild Style. Foto: apm

Uitbaters skatewinkel ontwerpen broek op maat van skaters: “Ze moest tegen een stootje kunnen”

Wild Style, de skatewinkel in de Sint Jorisstraat in Aalst, heeft een jeansbroek ontworpen, speciaal voor skaters. Het model van de Wild Pants-broeken is los genoeg om er comfortabel in te bewegen. “Belangrijk is wel dat ze tegen een stootje kan.”

“We hadden al eigen T-shirts en truien, maar een broek hadden we nog niet”, vertelt Robyn Bernhad van Wild Style. Samen met Ruben Van den Abbeele houdt ze de winkel open. “Ik vond dat het tijd was om een jeans te maken, omdat er zoveel nood is aan goeie broeken in de skatewereld. Eentje die goed zit, maar die ook past bij de look van de skaters.”

Los op de juiste plaatsen

“Het model is superbelangrijk voor een skatebroek: die moet op de juiste plaatsen los zitten, maar mag ook niet afvallen”, zegt Robyn. “En ze moet ook stevig zijn. Skaters vallen geregeld op beton dus het is wel nodig dat de broek tegen een stootje kan. Stevig maar toch comfortabel genoeg, dat was het doel.” 

Foto: Wild Style

Foto: Wild Style

De jeansbroeken zijn er in het lichtblauw en het zwart. Die kleuren passen volgens de ontwerpers onder alles. “Je ziet ook dat de huisstijl van de winkel terug komt in het borduursel van de broek op de achterkant. Die designs heeft Ruben zelf gemaakt”, zegt Robyn nog.

Positieve reacties

“We hebben online al veel reacties gekregen, en die zijn alvast superpositief. We hebben hier al wat gasten over de vloer gekregen die zich meteen na school naar de winkel gehaast hebben. Dat is heel tof om te zien, daar halen we veel voldoening uit.”