Boardplus team 23

Boardplus helpt bedrijven aan de juiste adviseurs en bestuurders

ROESELARE - Precies een jaar geleden besloten Olivier Maes en zijn partner Lynn Rambour, die al méér dan 7 jaar ervaring had in de sector, om de grote stap te zetten met hun eigen bedrijf: Boardplus. Een nichebedrijf met een duidelijke missie: het plaatsen van adviseurs en bestuurders bij bedrijven die daar behoefte aan hebben. "Alleen kwalitatief dieptewerk stelt ons in staat om vraag en aanbod op elkaar af te stemmen", zegt het echtpaar dat ook een professionele psychologe in dienst heeft.

 

De right man or the right woman op C-niveau vinden voor het juiste bedrijf. Het is een hele opdracht, maar de ondernemers achter Boardplus tonen zich gedreven als geen ander. “We zijn geen selectiekantoor dat zoekt naar mensen, waarna de kous af is”, zeggen Olivier en Lynn. “Onze missie gaat verder. Nadat we adviseur of de bestuurder gevonden hebben de bij het bedrijf past, blijven we van aan de zijlijn de zaken continu opvolgen en evalueren. Dat is nuttig want iedereen heeft nood aan een klankbord.”

Lynn Rambour leerde de klappen van de zweep kennen onder de vleugels van Conny Vandendriesschiesche. Toch voelden Olivier, die afkomstig is van een eigen familiebedrijf, en Lynn dat het tijd was om hun eigen accenten te leggen. Boardplus gaat verder dan enkel het zoeken en plaatsen van bestuurders. Ze begeleiden bedrijven intensief gedurende de gehele looptijd van hun board met als doel het maximale eruit te halen.

Sterke portfolio

Dankzij Lynn’s omvangrijke ervaring en diepgeworteld professioneel netwerk heeft Boardplus in slechts één jaar, grotendeels via mond-tot-mondreclame, een portfolio van ruim 500 sterke profielen samengesteld. “We evalueren de werking op permanente basis met als doel het niveau te verhogen”, zeggen Olivier en Lynn. “We zetten ons volledig in voor uitmuntendheid en na een jaar actief te zijn geweest, hebben we alleen maar positieve reacties ontvangen. Naast de grondige screening zorgen we met aanvullende trainingen voor een volledige voorbereiding van onze kandidaten.”

Hun ogen blinken wanneer ze vertellen dat ze in hun eerste jaar al 24 dossiers succesvol hebben afgerond en maar liefst 70 posities hebben ingevuld bij nieuwe klanten, variërend van start-ups en kmo’s tot grote bedrijven over heel Vlaanderen. “We voelen dat onze klanten zeer tevreden zijn met onze aanpak en resultaten, en dat geeft ons de energie om nog meer te bereiken,” glimlachen ze.

Het belang van netwerken

Naast het plaatsen van boards, streeft Boardplus ook naar uitgebreide netwerking. Deze week nog organiseren ze hun derde netwerkevent van het jaar, de ‘Night of the Board‘. Tijdens dit evenement, dit keer gehouden in Brouwerij De Halve Maan in Brugge, ligt de focus op het actuele thema ESG.

Bovendien zal Karine Vandenberghe haar eerste keynote geven sinds de lancering van haar boek – een praktisch werkboek voor bedrijven over ESG. Hierbij krijgen de aanwezigen ook de gelegenheid om te luisteren naar Xavier Vanneste, de eigenaar van de brouwerij.
Voor meer info: www.boardplus.be