Jordà Food Group is een pionier in de productie van zoete en zoute krokante toppings binnen het food service segment onder het merk Jordà. Onder Jordà’s ruime aanbod van smaken, bevinden zich reeds producten met gedroogd zeewier, weliswaar afkomstig uit Azië (zoals Nori). Om zeewier als voedingsingrediënt meer op de kaart te zetten in Europa, heeft Jordà recent beslist om enkel nog lokaal geteelde zeewieren toe te passen in hun productsegment. Samen met deze beslissing heeft het ook recent drie zeewierproducten op de markt gebracht waaronder de Crispy Wasabi Furikake topping, Japanese style panko en Fytoplankton emulsie die op korte termijn grote interesse hebben gekweekt bij chefs en reeds beschikbaar zijn in de groothandels.
Voortbouwend op het bestaan in de Aziatische keuken, heeft Jordà een variant ontwikkeld met knapperige elementen en daarbij gebruik makend van lokaal geteelde zeewieren en zelfs producten op basis van microalgen uit de Oosterschelde. Deze mooie stap en de kansen die zeewier biedt voor de gezonde kruidenmixen en snacks heeft Jordà ertoe aangezet om enkel nog te werken met lokaal geteeld zeewier door The Seaweed Company en dit uit te brengen onder hun retail merk Topp’d. The Seaweed Company beheert de gehele zeewierketen van teelt tot verwerking wat maakt dat er voor afnemers een directe toegang is tot zeewier.