Chef-kok Johan Mares, eigenaars Denijs Van De Weghe en Kathleen Gevaert en maître Alain Volckaert. Foto: James Arthur Chef-kok Johan Mares, eigenaars Denijs Van De Weghe en Kathleen Gevaert en maître Alain Volckaert. Foto: James Arthur

Meer dan 400 wijnen is nog maar het begin: erevoorzitter voetbalploeg opent restaurant/wijnbar samen met ervaren chef

Binnenkort heeft Deinze er een nieuwe culinaire hotspot bij. Op donderdag 12 oktober openen de deuren van Grandis, het langverwachte horecaproject van erevoorzitter van KMSK Deinze Denijs Van de Weghe (59). Johan Mares (52), een bekende chef uit Brugge die onder meer het Europahotel in Gent en La Réserve in Knokke terug op de kaart zette, zal er instaan voor de keuken.

“Deinze heeft nood aan een nieuwe sociale hotspot”, zegt Denijs Van de Weghe (59). Over enkele dagen opent de erevoorzitter van voetbalclub KSMK Deinze daarom Grandis, een restaurant en wijnbar in een van de woontorens van Leietop, het nieuwbouwproject in de Louis Dhontstraat.

“Grandis, een naam die in het Latijn groots betekent en die ik heb ontleend aan een restaurant-wijnbar uit het Zwitserse Laax, wordt een ontmoetingsplaats waar iedereen zijn ding moet kunnen vinden. We willen iedereen laten genieten van een goed glas wijn en van verfijnde klassieke gerechten, of het nu is voor een snelle zakenlunch of voor een uitgebreid diner.”

In het assortiment van Grandis zitten meer dan 400 wijnen. Foto: James Arthur
In het assortiment van Grandis zitten meer dan 400 wijnen. Foto: James Arthur

32 tot 6.000 euro

Grandis is bovendien niet alleen een restaurant, maar ook een wijnbar, en die taak nemen ze heel serieus. “We hebben momenteel een assortiment van meer dan 400 wijnen, dat nog steeds verder wordt aangevuld”, zegt maître Alain Volckaert. “Alle goeie wijnen moeten bij ons te vinden zijn. We hebben heel wat wijnen uit Italië en Frankrijk, maar ook uit Roemenië, Hongarije, Griekenland, Australië of Californië hebben we een uitgebreid aanbod. Ook per glas zal er steeds een diverse selectie van vier rode, vier witte en één rosé beschikbaar zijn. De prijs van onze flessen variëren tussen de 32 en 6.000 euro, op die manier is er voor elk wat wils.”

De chef aan huis wordt Johan Mares (52), een gekende chef uit Brugge. Hij zit al 37 jaar in het vak en werkte de voorbije 13 jaar als zelfstandige om restaurants en hotels terug culinair op de kaart te krijgen, waaronder het Europahotel in Gent en La Réserve in Knokke. “Via gemeenschappelijke kennissen kwam ik in contact met Denijs, die mij uiteindelijk aanbood om hier als chef te beginnen”, zegt Johan. “Het decor en de locatie alleen al waren voor mij reden genoeg om in dit project mee te springen. Eind juli ben ik uiteindelijk begonnen met mijn team samen te stellen en de gerechten voor te bereiden.”

Grandis moet de nieuwe sociale hotspot worden, waar iedereen zijn ding kan vinden. Foto: James Arthur
Grandis moet de nieuwe sociale hotspot worden, waar iedereen zijn ding kan vinden. Foto: James Arthur

Gastronomische brasserie

“We willen van Grandis een gastronomische brasserie maken”, gaat Johan verder. “De focus ligt daarbij voornamelijk op de Frans-Belgische keuken, al zal je in de gerechten invloeden kunnen vinden uit de wereldkeuken. We werken ook heel bewust met streekgebonden producten. De kazen komen bijvoorbeeld van Hilde’s Kaasboetiek in Deinze of La Fromagerie in Sint-Martens-Latem, en ook van het Deinse Filliers hebben we het hele premium gamma in huis. Iedere dag is er, naast onze vaste kaart, een lunchmenu te verkrijgen aan 32 euro en een diner aan 72 euro, en ook buiten de openingsuren van de keuken kunnen mensen bij ons terecht voor barbites.”

Grandis opent komende donderdag 12 oktober vanaf 18 uur. De wijnbar met barbites is vanaf dan iedere dag geopend vanaf 11 uur, behalve op woensdag en zondag. De keuken is steeds geopend van 11.45 uur tot 14 uur en van 18.30 uur tot 21.30 uur.