Leerlingen TSM krijgen hulp van Porsche Leerlingen TSM krijgen hulp van Porsche. Foto: TSM

Porsche Center Mechelen helpt leerlingen voor deelname aan Greenpower Challenge

De leerlingen van het vierde jaar van de Technische Scholen Mechelen (TSM) nemen dit jaar opnieuw deel aan de Greenpower Challenge. Dat is een racewedstrijd voor elektrische wagens van scholen. In samenwerking met het Porsche Center Mechelen ontvingen de leerlingen deze week een elektrische kart van Porsche.

De Greenpower Challenge is een wedstrijd voor scholenteams. De scholen nemen het tegen elkaar op in elektrische karts. Die voertuigen moeten ze doorheen het schooljaar zelf rijklaar maken. Net als vorig jaar doet ook TSM opnieuw mee aan de wedstrijd. Vorig schooljaar gingen ze zelf op zoek naar sponsors en kochten ze de wagen zelf aan, maar dit keer krijgen ze hulp van importeur D’Ieteren en het Porsche Center Mechelen.

Beide partners overhandigden deze week namelijk een elektrische kart van Porsche aan de leerlingen uit het vierde jaar. “De scholieren van de opleiding Voertuigtechnieken staan in voor de assemblage van de wagen. Zij werken daarvoor samen met de afdeling Carrosserie”, zegt Dirk Goyvaerts, Technisch Adviseur Mobiliteit van TSM. “Maar ook de leerlingen ICT werken eraan mee. Zij staan in voor de verzameling en verwerking van allerhande data.”

(De tekst gaat verder onder de foto)

Leerlingen TSM krijgen hulp van Porsche
Foto: TSM

Interessant

Kunnen deelnemen aan de wedstrijd is volgens de school erg waardevol. “Het is geen geheim dat er een flinke transitie bezig is naar meer elektrische wagens”, zegt Goyvaerts. “Maar dat soort voertuigen zijn voor scholen duur om aan te kopen. Bovendien houden ze ook een zeker gevaar in. Daarom is het zo interessant om aan deze karts te kunnen werken. Ze werken als echte elektrische wagens, maar er zit een spanning van maar 36 volt op. Daardoor is het veiliger.”

De leerlingen staan volgens Goyvaerts te springen om aan het project te beginnen. In het voorjaar staan de eerste testwedstrijden op het programma en in mei volgt de grote finale op het circuit in Zolder. “Het is fijn om te zien dat ze zo enthousiast zijn”, klinkt het. “We nemen als school graag deel aan dit soort wedstrijden om onze leerlingen warm te maken voor een verdere opleiding en carrière in de autosector. Aan hun gedrevenheid te zien, zit dat alvast goed.”