Foto: if Foto: if

Restaurant met “beste vol-au-vent van Gent” sluit eind dit jaar de deuren: “We zullen een traantje laten”

“Eind december serveren we voor het laatst de beste vol-au-vent van Gent en omstreken.” Na zes jaar hebben de tweelingzussen Johanna en Yassin Pycke besloten om de deur van Pycke zot voorgoed dicht te trekken, ondanks dat het restaurant heel goed draait.

“We hebben lang nagedacht, nog meer getwijfeld en uiteindelijk beslist: eind dit jaar gaat Pycke zot dicht”, laten de tweelingzussen Pycke weten. Zes jaar geleden, in september 2017, openden ze vol trots hun eigen restaurant op de hoek van de Sint-Salvatorstraat en de Hugo van der Goesstraat. Het was meteen een succes.

Twee jaar later, in 2019, openden ze een tweede restaurant aan de overkant van de straat, op de site van Dok Noord: Amour. Vanaf januari zullen de zussen enkel nog daar op inzetten. “Wij houden van wat we doen en Pycke zot draait goed”, zeggen ze. “We hebben heel veel vaste klanten, we krijgen heel veel goede commentaren en het restaurant zit altijd vol. In Amour kunnen we ook bijna niet volgen. Daarom hebben we besloten om op één restaurant te focussen.”

Foto: if
Foto: if

De zussen willen vooral stoppen op een hoogtepunt. “Eind december 2023 serveren we voor het laatst ‘de beste vol-au-vent van Gent en omstreken’ met huisgemaakte kroketjes. Dat is waar we vooral voor gekend zijn. We zullen lachen en ongetwijfeld ook een traantje laten, want het was een fantastische rit. De gevoelens botsen, maar we zijn trots en vooral dankbaar.”

“Merci aan iedereen die bij ons werkte en ook de komende drie maanden nog met liefde kookt, het eten serveert of de borden weer proper maakt. Merci aan iedereen die de voorbije zes jaar in Pycke zot kwam eten of dat de komende drie maanden nog doet. Vanaf januari 2024 gaan we voluit voor de verdere uitbouw van ons ander restaurant Amour.”

Foto: if
Foto: if