Griet heeft de reisetuis ontworpen voor de Business Class. Foto: if en fvv Griet heeft de reisetuis ontworpen voor de Business Class. Foto: if en fvv

Gents handtassenlabel reist vanaf nu de wereld rond: Griet (37) ontwerpt reistasje voor Brussels Airlines

Wie aan boord gaat van een vliegtuig van Brussels Airlines vindt vanaf eind oktober een tikkeltje Gent terug in eerste klas. Griet Aesaert (37) van Gents handtassenlabel Aesaert ontwierp het reisetui voor de Business Class reizigers. “Ik kon het eerst niet geloven.”

“Ik kreeg een mailtje van een producent die reisetuis voorziet voor de Business Class van vliegmaatschappij Brussels Airlines”, begint handtassenontwerpster Griet Aesaert. “Ze vroegen of ik het etui niet wou ontwerpen.” De Gentse kon het niet geloven en dacht aanvankelijk dat het mailtje niet echt was. “Ik had het bij mijn spam gedropt, want hoe zouden ze nu bij mij terechtkomen?”

Een week later kreeg Griet opnieuw een bericht met de vraag om even te overleggen. “Het bleek dan toch serieus te zijn”, zegt ze lachend. “Je moest me zien zitten, in mijn klein atelier op de Kortrijksesteenweg, enorm verbaasd, maar vooral mega enthousiast.” De Gentse begon acht jaar geleden met het ontwerpen van duurzame en tijdloze handtassen.

Drie Gentse onderneemsters

Brussels Airlines werkte eerder al samen met grote merken als Natan en Essentiel Antwerp voor hun reisetuis, maar ging nu dus in zee met drie Gentse onderneemsters. Handtassenlabel Aesaert ontwierp het etui zelf, Gentse verzorgingsexpert Barbara Geusens voorziet huidproducten van Nomige en kunstenares Elisia Poelman ontwierp de tekening van het oogmaskertje.

De samenwerking tussen de drie vrouwen zorgt voor een tikkeltje Gent aan boord. Foto: if
De samenwerking tussen de drie vrouwen zorgt voor een tikkeltje Gent aan boord. Foto: if

“De samenwerking loopt twee jaar lang”, vertelt Griet. “Elke zes maanden zal er een nieuw kleur en design worden uitgebracht: in totaal vier unieke reisetuis.” Business Class reizigers krijgen dus een tikkeltje Gent wanneer ze aan boord stappen. “Ik vind het een hele eer en ben blij dat Aesaert op die manier wat de wereld kan rondreizen.”

De reisetuis. Foto: if
De reisetuis. Foto: if