De ouders van Dominic waren vroeger uitbaters van café Volkshuis – later café Rovi – in Bornem. “Het caféleven is me eigenlijk met de paplepel ingegeven. Af en toe tapte ik wel bij vrienden of op feestjes en dat deed ik dolgraag. Maar het kwam er nooit van om zelf een café te openen”, vertelt Dominic (43). “Toen mijn partner Veerle en ik afgelopen zomer op sociale media zagen dat café Exelsior in Puurs over te nemen stond, zijn we op maandag een kijkje gaan nemen. Op dinsdag hebben we de financiën in orde gebracht en op woensdag was er een overeenkomst met de vorige eigenaars. Op minder dan drie dagen tijd was het in kannen en kruiken.”
De voorbije weken smukte Dominic het café wat op. “Onder meer de verlichting is vernieuwd en we gaan met twee verdiepingen werken. Beneden is het opnieuw een bruine kroeg, met net dat tikkeltje meer. Boven gaan we een ruimte creëren die vooral op de jeugd is gericht. Want in Puurs zijn er weinig cafés waar de jeugd terechtkan. Daarom wil ik ook hen bereiken”, aldus nog Dominic.
’s Avonds langer open
Hoewel de nieuwe cafébaas uit Bornem afkomstig is, koos hij toch voor een café in buurgemeente Puurs. “Bewust, eigenlijk. In Bornem zijn al zo veel cafés, terwijl het aanbod in Puurs-centrum veel beperkter is. Bedoeling is dat we ’s ochtends openen om 10u en tot ’s avonds laat openblijven en in het weekend zelfs nog langer. Zolang er volk is en de mensen amuseren zich, blijven we open. Bovendien zie ik dat Puurs de voorbije jaren positief aan het evolueren is qua uitstraling en winkelaanbod. Ook dat was een element waarom we voor Puurs hebben gekozen.”
Droom
“De darts- en caramboleclub blijven hun onderdak hier behouden, net als de spaarkas. En naast drank bieden we ook kleine hapjes aan zoals een schoteltje warm gemengd, kaas, salami en zelfgemaakte gehaktballetjes. Dat smaakt altijd bij een frisse pint”, lacht de nieuwe cafébaas.
Vrijdagavond om 19u opent Dominic de deuren van het café. “Het voelt een beetje als een eerste schooldag die eraan komt. Een droom die in vervulling gaat. Of ik de techniek om een goede pint te tappen in de vingers heb? Dat heb ik van kinds af aan van mijn ouders geleerd. En zij konden echt zeer goede pinten tappen”, lacht Dominic nog.