Proot John

Knokkenaars Nathalie Claeys en John Proot renoveren laatste hotel van Duinbergen

KNOKKE - John Proot was tot voor kort aan de slag als concessionaris voor Mercedes in Knokke. Na de overname van de concessie door de groep Van Mossel, kriebelde het om opnieuw zelf te ondernemen. Nu zette hij met partner Nathalie de grote stap voorwaarts. Het koppel nam het bekende Paul's Hotel over en herdoopt het tot Villa  Bonnie. De renovatie start nu, in mei 2024 openen de deuren van wat een klein en traditioneel hotelpareltje moet worden aan de Noordzee. Het laatste hotel van Duinbergen trouwens.  

Het Paul’s Hotel, het laatste resterende hotel in Duinbergen sluit midden oktober de deuren. Deze zomer namen Knokkenaars Nathalie Claeys en John Proot de sleutels over van uitbater Patrick Groothaert, die het na 18 jaar uitbating iets rustiger aan wil gaan doen.

Ondanks het feit dat het hotel nog steeds veel charme uitstraalt en veel positieve reacties ontvangt van de klanten, is een renovatie van het gebouw dringend aan de orde.

Villa Bonnie

De appel valt niet ver van de boom. De grootvader van Nathalie was destijds ook de uitbater van hotel Mayfair aan de Kustlaan. John en Nathalie willen vooral dat de authenticiteit van hun nieuw te renoveren hotel niet verloren gaat. Ze gaan voor een grondige renovatie. “Omdat het nodig is”, dixit John.

Ook de naam van het hotel verandert van Paul’s Hotel naar Villa Bonnie. ‘Bonnie’ wordt veel gebruikt als koosnaam voor oma en klinkt ook als ‘bon nid ‘ (goed nest). “Villa moet ook duiden op het kleinschalige (14 kamers) en familiale karakter”, licht John toe in de nieuwsbrief van de kuststad.