Jo Aerts (37) en Ward Laeremans (39) studeerden vroeger voor industrieel ingenieur in Diepenbeek. “Als kotstudenten ontdekten we de kwaliteitsproducten van Koelen en liepen we haast dagelijks langs”, vertelt Ward. “Ik heb met mijn vriendin nog zes jaar in Diepenbeek gewoond, daarna zijn we naar Vlaams-Brabant verhuisd. Maar ik zat in Diepenbeek nog in een vereniging en steevast kreeg ik, bij elke vergadering, van thuis een bestellijst voor Koelen mee. Die liefde is gebleven.”
Het duo haalde een diploma als ingenieur, maar ging uiteindelijk toch een andere weg uit. “We hebben een grote liefde ontwikkeld voor alles wat met brood en patisserie te maken heeft”, zeggen ze. “Meer nog, die passie heeft ons zes jaar geleden samen doen beslissen om in Leuven de traditionele en bekende bakkerij Sint-Lambertus over te nemen. Die baten we sindsdien uit en we staan er ’s nachts mee aan de ovens. En dan lazen we in Het Belang van Limburg een artikel over de sluiting van bakkerij Koelen… We waren meteen kandidaat!” (PS: Bakkerij Koelen in de Hasseltse Paalsteenstraaat staat daar los van, en is altijd open gebleven, nvdr.)
Team blijft
“De laatste Chef Brood en de patissier van Koelen Diepenbeek zullen we kunnen behouden. Fantastisch toch! En ook voor de verkoop kunnen we rekenen op ‘anciens’ die graag willen blijven. We willen zo weinig mogelijk aan de succesformule van Koelen veranderen. De vorige zaakvoerder Koen Staelens staat ons met raad en daad bij, de naam Koelen blijft en de recepten zitten allemaal bij ons.”
De nieuwe eigenaars zijn intussen gestart met de onderhouds- en opfrissingswerken. Weldra gaan ze de producten proefdraaien en eind deze maand zwaaiden de deuren opnieuw open voor de klanten. En dan is de cirkel helemaal rond voor de Koelen-fans van het eerste uur!