INDUSTRIEBOUW BOLCKMANS 50 JAAR Financieel manager Danny Verhoeven, manager uitvoering Herman Claeys, afgevaardigd bestuurder Dimitri Huygen, HR-manager Conny Piccart en commercieel directeur Boni Voorhelst. — © rr

Industriebouw Bolckmans viert vijftigste verjaardag: “Geen familiebedrijf meer, wel een familiaal bedrijf”

Bolckmans NV uit Hoogstraten vierde het voorbije weekend een speciale verjaardag. De onderneming, gespecialiseerd in industriebouw, werd vijftig jaar geleden opgericht. In heel Vlaanderen vind je gebouwen die door werknemers van Bolckmans zijn gezet.

Herman Bolckmans startte in 1973 in Wuustwezel met een bedrijf dat zich toelegde op stallenbouw. De expertise breidde uit naar magazijnen voor kmo’s. In de jaren tachtig verhuisde Bolckmans NV naar de Industrieweg in Hoogstraten. “De familie Bolckmans is niet meer vertegenwoordigd in ons bedrijf”, vertelt PR & Marketing Assistente Ellen Mergits van Bolckmans NV. “Alleen de naam bleef bewaard. Sinds 1995 maken we deel uit van een Nederlandse holding waarin 23 zelfstandige bouwbedrijven gegroepeerd zijn. We noemen ons geen familiebedrijf, maar wel een familiaal bedrijf. Het streven is dat iedereen zich goed voelt binnen het bedrijf. Vorige week organiseerden we voor onze arbeiders een teambuilding, waar samenwerken en plezier centraal stonden. We trachten dit elke twee jaar te doen, zowel voor onze bedienden als voor de arbeiders.”

“Het personeelsbestand telt een 140-tal werknemers. De verhouding arbeiders-bedienden is ongeveer fifty-fifty. Elk jaar werken we enkele tientallen projecten in de utiliteitsbouw af. Onze werven zijn verspreid over heel Vlaanderen, maar de meeste bevinden zich in de provincie Antwerpen. Omdat we in een Nederlandse holding zitten, hebben we ook klanten in het zuiden van Nederland”, zegt Ellen Mergits.

Een deel van het personeel van Bolckmans NV voor het bedrijfsgebouw in de Industrieweg in Hoogstraten. — © rr

Traktatie

De vijftigste verjaardag wordt al het hele jaar in de verf gezet. “Elke maand doen we iets speciaals voor onze werknemers”, legt Ellen Mergits uit. “Zo is er al een traktatie met hotdogs, cupcakes en wafels geweest. Onze mensen hebben ook een aantal cadeautjes gekregen. Het jubileumjaar was de perfecte aanleiding om de website te vernieuwen. Het voorbije weekend volgde het hoogtepunt met een groot feest in de Kapel van Merksplas-Kolonie. Zaterdag stond het jaarlijkse personeelsfeest op het programma en zondag een familiedag voor alle werknemers met hun gezin.”

http://www.bolckmans.be