Autosalon

Zes ontslagen op redactie AutoGids

Op de redactie van het tijdschrift AutoGids en zijn Franstalige tegenhanger Le Moniteur Automobile zijn zes ontslagen gevallen, waardoor die is gehalveerd. Dat bevestigen hoofdredacteurs Xavier Daffe (Le Moniteur Automobile) en Alain Devos (AutoGids). Ook die laatste verliest zijn job.

De uitgever van de automagazines, Produpress, wordt overgenomen door het Luxemburgse investeringsfonds Futura Capital van de oprichtersfamilie Rousseaux. In een mededeling laat Produpress dinsdag weten dat de huidige omstandigheden de uitgever dwongen te reorganiseren, met “een kostenstructuur en processen die beter aangepast zijn aan het seizoensgebonden karakter van zijn inkomsten”.

Volgens Daffe, die op post blijft, blijven er van de twaalf redactiewerknemers nog vijf journalisten en één lay-outer over.

Volgens Devos zijn bij Produpress in totaal acht ontslagen gevallen, waarvan dus zes op de redactie. Devos verliest ook zelf zijn functie. Volgens de mededeling van Produpress volgt Klaas Janssens hem op.