Foto: Dasein Foto: Dasein

Kristof van Dasein maakt unieke woonaccessoires: “Ambitie om te verkopen in heel Europa”

Ontwerper Kristof De Bock begon in 2019 met het maken van een atypische vloerlamp. Het ontwerpen bleek meer dan een passieproject, want in januari 2023 werd Dasein geboren. De showroom bestond al, maar werd afgelopen weekend nog feestelijk geopend met een hapje en een drankje.

De naam Dasein komt van filosoof Martin Heidegger, die het woord gebruikte om een onderscheid te maken in de verschillende vormen van het zijn in tegenstelling tot de dingen. Bij het uitspreken van de naam moet je denken aan design, maar dan uiteraard met een a na de d. De showroom, waar de feestelijke opening plaatsvond, bevindt zich in Ronse. Kristof is de ontwerpers van de collectie, en Sabine ontfermt zich over de sales, marketing en administratie.

Kristof probeert tijdens het maken van zijn ontwerpen zoveel mogelijk duurzame materialen te gebruiken. “Ik werk voornamelijk met hout. Ook gerecycleerde materialen zoals vilt en kurk gebruik ik voor de woonaccessoires. Ik gebruik nooit verf, wel vernis. Duurzaamheid vinden we beide heel belangrijk, dus bij elke stap in het proces houden we hier rekening mee”, legt hij uit.

Foto: Dasein
Foto: Dasein

Parijs

De website van Dasein is helemaal in het Engels, net zoals het instagramaccount. “Met onze producten zitten we in een niche, vandaar dat we direct hadden beslist om een Europees publiek aan te trekken. Het is echt een aparte look and feel die we niet terugvinden in andere collecties in België. In januari trekken we ook naar Parijs om met onze designproducten deel te nemen aan de beurs Maison & Objet. Het de bedoeling om daar eens te bekijken of er Europese interesse is. Die beurs staat heel hoog aangeschreven wat betreft designartikelen, dus we zijn wel benieuwd.”

“Momenteel proberen we de architecten aan te trekken met onze producten”, vervolgt Sabine. “Zo kunnen we eventueel hotels, restaurants en kantoren bereiken. Dat is een moeilijke groep, dus vandaar dat we enkele acties hebben lopen om die te bereiken. Voorlopig zijn architecten en verdelers onze doelgroep. Uiteraard kunnen particulieren ook een afspraak maken.”

De showroom werd zaterdag feestelijk geopend. Langsgaan is enkel mogelijk op afspraak, aangezien Sabine en Kristof nog een parttime job hebben.

Sabine tijdens de opening. Foto: Dasein
Sabine tijdens de opening. Foto: Dasein

Kristof tijdens de opening. Foto: Dasein

Opening showroom. Foto: Dasein
Opening showroom. Foto: Dasein

Opening showroom. Foto: Dasein