duracell Foto: Duracell

Duracell neemt ruim 8.000 zonnepanelen in gebruik in Heist-op-den-Berg: “Staat centraal in onze duurzaamheidsstrategie”

Het logistiek centrum van batterijfabrikant Duracell in Heist-op-den-Berg is uitgerust met ruim 8.000 zonnepanelen. De installatie levert zo’n 4.000 megawattuur aan groene stroom, het equivalent van het jaarlijkse energieverbruik van meer dan 1.000 gezinnen. Duracell wordt zo een van de grootste producenten van zonne-energie in de regio.

Duracell is een van ‘s werelds grootste fabrikanten van consumentenbatterijen. Dagelijks vertrekken vanuit Heist-op-den-Berg meer dan vijf miljoen AA- en AAA-batterijen naar de Europese en Afrikaanse markt. De productie gebeurt in Aarschot. De nieuwe installatie op het 45.000 m2 grote dak van het verpakkings- en logistiek centrum in Heist werd vrijdag in gebruik genomen in aanwezigheid van internationale en regionale politici en notabelen.

Durcell gebruikte al elektriciteit uit gecertificeerde hernieuwbare energiebronnen voor de productie-, verpakkings- en logistieke operaties. “De nieuwe installatie is een belangrijke mijlpaal voor ons en voor onze stakeholders”, zegt Javier Hernandez Reta, President Duracell Europe & Africa. “Ze staat centraal in onze duurzaamheidsstrategie. Onder de noemer van Powering a greener future nemen we het voortouw op het vlak van milieu-initiatieven voor consumentenbatterijen.”

Minder uitstoot

Senior vice president global Stefaan Boterberg is ook blij met de inspanningen. “We stoten vandaag al bijna 80% minder CO2 uit dan in 2014”, zegt hij. “Maar we blijven continu zoeken naar opportuniteiten om ons duurzaamheidsprofiel te verbeteren. Met de installatie van dit zonnedak kunnen we opnieuw een grote stap voorwaarts zetten.”

“De opgewekte zonne-energie volstaat tijdens de zonuren ruimschoots voor de energieconsumptie in Heist”, voegt Plant director van Duracell Aarschot en Heist Jan Casteel nog toe. “We laden er zelfs ook onze autonoom rijdende elektrische heftrucks mee op. De energie-overschotten willen we ook gebruiken in onze site in Aarschot.”