Foto: if Foto: if

Dertiende-eeuwse kelder omgevormd naar evenementlocatie: “Ideaal voor recepties, verjaardagsfeestjes, vergaderingen”

Op zoek naar een bijzondere plek om een feestje of een vergadering te organiseren? Dan is Sous Sol in de Hoogpoort mogelijks wat je zoekt. In de jaren negentig was het een bekende dancing, sinds kort doet de middeleeuwse kelder dienst als evenementlocatie.

“Het oudste deel van de kelder stamt uit de dertiende eeuw”, zegt Sebastien Wellens trots over zijn Sous Sol. “In de jaren negentig was hier een bekende dancing die ook Sous Sol heette. Later is de kelder eens uitgebrand en nog later is het een galerij met een bar geworden.”

Wellens nam de kelder onder handen en maakte er een evenementlocatie van. “We zorgden voor nieuwe lichten, een nieuwe geluidsinstallatie, een nieuw horeca-attest, enzoverder”, zegt hij. “De ruimte is ideaal voor verjaardagsfeestjes, een productlancering, een vergadering en recepties aangezien het vlak bij het stadhuis is.”

De kelder kan per dag, per week en per maand gehuurd worden. Als er aan tafel gegeten wordt, kunnen er dertig personen binnen. Bij staande evenementen is er plaats voor tachtig personen.

Foto: if
Foto: if

Foto: if
Foto: if