Vaste klanten van bakkerij Frimout weten dat je op drukke momenten al eens tot buiten kon aanschuiven. “We kampten met een groot plaatsgebrek”, zegt bakker Dieter Frimout. “En het interieur kon ook wel eens een opfrisbeurt gebruiken.”
Een understatement: de winkel werd compleet gestript en is bijna niet meer te herkennen. “Zo hebben we meer plaats om belegde broodjes te maken”, zegt Dieter. “Die werden steeds populairder. De Arteveldehogeschool heeft hier vorig jaar een nieuwe campus geopend, en sindsdien kwamen er heel wat studenten ’s middags om hun broodje.”
Maar let op: de kans is een stuk groter geworden dat je niet alleen met een belegd broodje, maar ook met een taartje of boterkoek buiten stapt. In de nieuwe, lichte koeltoog zien die er heerlijker uit dan ooit. “Het aanbod is voorlopig hetzelfde, maar we gaan het geleidelijk uitbreiden. Zo komen er binnenkort vegan taarten voor vier tot zes personen. Daar was al lang vraag naar.” (lees verder onder de foto)
Vier weken
De jaarlijkse sluiting van bakkerij Frimout duurde dit jaar dus iets langer, maar een extra lange vakantie was het niet. “Ik was hier bijna elke dag aanwezig”, zegt Dieter. “Om te helpen bij kleine vragen, je kent dat wel. Er kroop toch een jaar aan voorbereiding in de werken. We wilden dat alles op vier weken omgebouwd was, dus goeie afspraken waren noodzakelijk.”
Maar maandag was het zover: toen kon de bakker voor het eerst de deuren van zijn vernieuwde winkel openen. “Ik ben heel blij met het resultaat. Het ziet er net zo uit als op de 3D-beelden die de architect had gemaakt. Voor het team is het wel wat aanpassen, maar dat komt wel goed. De meesten werken hier al jaren, dus ervaring is er genoeg!”