De binnenstad van Sint-Niklaas is vanaf volgende week een bakkerij rijker. Jelle kocht het pand in de winkelstraat een vijftal jaar geleden aan met het idee om het in een latere fase te verbouwen en te verhuren, maar door de coronapandemie vond het koppel niet meteen een geschikte invulling.
Verse kazen
“Het pand bleef een tijdje leeg staan, waardoor we zelf besloten om er een concept voor uit te werken”, vertelt Jelle samen met zijn vriendin Solène, die afkomstig is uit Parijs. “Een bakkerij stond meteen hoog op ons lijstje, aangezien deze locatie daar perfect toe leent. De winkelstraat heeft heel veel passage en mensen hebben nog graag de charme van een typische bakkerij om hun vers brood aan te kopen.”
Naast brood en patisserie wil het koppel ook een ruim assortiment aan diverse lokale delicatessen aanbieden. “We werken uitsluitend met lokale producten en leveranciers, die de verse kazen, charcuterie en bereide maaltijden zullen aanleveren”, zegt Jelle.
“Heel wat bakkers bieden steeds vaker meer dan enkel en alleen brood aan, aangezien klanten op een locatie meteen heel hun ontbijt of lunch willen kunnen kopen. Desondanks zal brood, gebak, patisserie en belegde broodjes wel het grootste aandeel in onze zaak hebben. Daarvoor werken we samen met een warme bakker uit Hamme.” (Lees verder onder de foto)
Opwaardering van Stationsstraat
Jelle en Solène wonen sinds kort ook boven hun nieuwe zaak en zien de toekomst van de Sint-Niklase winkelstraat rooskleurig tegemoet. “We geloven er sterk in dat onze zaak populair kan worden door de vele bezoekers van de Stationsstraat”, vertelt het koppel.
“Het potentieel is er in ieder geval en we zien heel wat mensen hier een koffietje of een broodje komen halen. Als andere Sint-Niklase ondernemers die visie ook voor ogen hebben, kan de opwaardering van de winkelstraat crescendo gaan.”