De toog van Italmangia oogt als een paradijs voor liefhebbers van de Italiaanse keuken. In de hoek liggen planken met versgemaakte pasta . “Je kiest zelf hoeveel gram of kilo je meeneemt”, zeggen Massimo en Antonino trots. “Je kan ook bekers pasta kopen om ter plekke op te eten of mee te nemen. De sauzen maken we ook zelf.” (Lees verder onder de foto)
Verderop liggen traditionele Italiaanse desserts zoals cannolo, cassatina, beigne en cartoccio. En dan is er nog pizza (verkrijgbaar per stuk), arancina (gevuld met zalm, kip curry of groenten) en belegde focaccia. “Die laatste steken we altijd nog even in de oven voor een krokante toets”, klinkt het.
Massimo en Antonino spreken vol trots over hun goednieuwe winkel die op een steenworp van het station van Gent-Sint-Pieters ligt, op het kruispunt van de Koning Albertlaan en de Aaigemstraat. Massimo is chef in het Reylof hotel, Antonino in het Belforthotel. Italmangia is hun ode aan het moederland. (Lees verder onder de foto)
“Het is een typische Siciliaanse shop”, zegt Massimo. “De nadruk ligt vooral op kwaliteit en betaalbaarheid. De prijzen zijn zoals in Italië, zodat iedereen de Siciliaanse keuken kan proeven. Voor een Italiaanse koffie met croissant betaal je 1,50 tot 1,90 euro, afhankelijk van de smaak. Een grote pastabeker kost maar 6,50 euro. Op zondag bieden we cocktails en mocktails met pasta voor 10 euro aan van 16 tot 21 uur.”
De shop is nog maar net open, maar heeft nu al een vaste klant: Elio, de buurjongen. “Ik ben half-Italiaans”, zegt hij. “Dit is de enige plek in Gent waar ik mij meteen thuis voel omdat de smaken net zoals in Italië zijn. Als ik nog maar een hap neem van de pizza, ben ik meteen weer daar.”