“De aanhouder wint”, zegt Arion trots terwijl hij focaccia klaarmaakt vanuit zijn gloednieuw restaurant in de Langestraat in Ledeberg. De Gentenaar werkte lang voor restaurant Per Bacco en Het Gouden Hoofd tot hij begin 2021 zijn eigen afhaalkeuken begon bij hem thuis. Enkele maanden daarna begon zijn pop-upavontuur al.
Eind 2021 opende hij een tijdelijk restaurant in de Ledebergstraat. Een paar maanden later verhuisde hij naar de hoek van de Veldwijkstraat en de Moriaanstraat voor een tweede pop-up. Eind 2022 volgde een derde pop-up in de Weldadigheidsstraat, aangezien Arion nog steeds geen vast pand had gevonden. (Lees verder onder de foto)
Hij wilde in Ledeberg blijven, maar een permanente locatie vinden bleek geen makkelijke opdracht. Tot hij op een pand stootte in de Langestraat. “Twintig jaar geleden was hier een bakkerij, maar sinds dan staat het leeg. Er ging een Turks pannenkoekenhuis in komen maar dat is afgesprongen.”
Arion nam de meubelen die hij verzamelde doorheen de pop-ups mee en plaatste ze rond de keuken die net zoals in de pop-ups een centrale plek inneemt. “Vroeger zaten keukens vaak weggestoken in het restaurant, maar ik vind het net fijn als er een contact is tussen de klanten en de kok.” (Lees verder onder de foto)
De kaart is nog steeds beperkt: een tweetal voorgerechten, een drietal hoofdgerechten en een tweetal desserts. “Ik ga drie keer per week naar de zelfplukboerderij Grondig in Heusden. Wat ik daar oogst, is de basis voor mijn menu. Die wisselt dus om de zoveel dagen.”
Brood, pizza’s en focaccia’s bakt de kok allemaal zelf. “Ik ben daarmee opgegroeid”, zegt Arion. “Mijn vader was een Ier die in de jaren 1970 naar een commune in Sint-Martens-Latem is verhuisd. Hij was daar de bakker.”