recuplan

Recuplan viert eerste verjaardag met workshops en makersmarkt

'Circulaire houthub' Recuplan bestaat in oktober één jaar en dat gaan ze vieren met workshops en een makersmarkt. Bij Recuplan worden houtoverschotten voortaan verwerkt tot nieuwe panelen, planken en balken. Zowel professionele bouwers als doe-het-zelvers kunnen er terecht voor houtproducten.

Een jaar geleden werd Recuplan de eerste circulaire bouwmarkt in de regio. Als sinds het prille begin is de bouwmarkt populair, zowel bij professionals als bij doe-het-zelvers. “We zijn nog maar een week bezig, maar we merken dat er enorm veel enthousiasme en interesse is”, zei Bert Vanhooff, samen met Linne Bastiaensen een van de drijvende krachten achter het project, toen. “Om een netwerk aan afnemers te creëren, willen we op termijn onder meer ook workshops organiseren rond het gebruik van circulair hout.”

Lees ook: ‘Circulaire houthub’ Recuplan tovert houtoverschotten om tot bruikbare bouwmaterialen

Die workshops vonden het afgelopen jaar al plaats en zullen Bert en Linne nu ook gebruiken om hun eenjarig bestaan te vieren. Zo kan je er op 7 oktober terecht om je eigen modulaire box/kruk of fotostand te bouwen.

Daarnaast organiseren die dag ze ook een makersmarkt met lokale en ambachtelijke makers die hun eigen producten zullen voorstellen. Eén van die makers is Nele van Studio Ode, die keramische potten, borden, mokken en vazen maakt.